WordPress Sitelerde Tema Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
WordPress alt yapısı ile hazırlanan sitelerde tema seçerken bazı konulara dikkat edilmesi gerekir.
Tema seçerken nelere dikkat edilmelidir, hangi analizlerin ne şekilde yapılması
gerekir ve çok daha fazlasını aşağıdaki alanda bulabilirsiniz.
1- Seçilecek Olan Temanın İhtiyaca Uygun Olması
İhtiyaca uygun olan temanın belirlenmesi tema seçiminde dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alıyor. Bu nedenle ilk olarak ihtiyaçların belirlenmesi ve sonrasında tema seçiminin yapılması gerekir. Temalarda kullanılmayacak olan birçok özelliğin bulunduğunu düşünerek kullanmayacağınız özelliklerin bulunmamasına da dikkat edilmelidir.
2- Gözü Yormayan Sade Tasarım
Sade ve kullanıcıların gözlerini yormayan temalar en kullanışlı olan temalardandır. Bu yüzden tema seçiminde ziyaretçileri yormayacak renklerde tema seçilmelidir.
3- Temanın Mobil Uyumu
Seçilecek olan temanın mobil uyumunun olup olmadığı da oldukça önemlidir. Bunu anlamanın en kolay yolu ise demo sayfasında tema için kullanılan Google Mobil Uyumluluk Testi aracını kullanmaktır.
4- W3 Standartlarına Uyum
Tercih edilecek olan temanın tüm dünyada kabul görmüş olan Word Wide Web kurallarına göre tasarlanmış olması gerekir. Bunu anlamanın en kolay yolu ise W3 Validator aracı ile analiz yapmaktır. Analiz sonucu maddeler halinde rapor edilir. Böylece temanın W3 standartlarına uygun olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir.
5- AMP Uyumu
Tema seçiminde önem arz eden bir diğer konu da AMP desteğinin olup olmadığını kontrol etmektir. Mümkün oldukça AMP destekli temaların tercih edilmesi gerekir. Çünkü Google uzun bir süredir AMP desteği olan sitelere öncelik tanıyor. Bu yüzden sitenizin başarılı bir şekilde yönetilmesi için kullanacağınız temanın AMP destekli olup olmadığına dikkat edin.
6- Tema Performansının Test Edilmesi
Temanın performansı da tema seçiminde direkt etkilidir. Bazı sitelerin performanslarının düşük olmasının en önemli nedeni temalardır. Demo sayfasının analizini yaparak tema satın almadan önce ilgili temanın performansını test edebilirsiniz. Çünkü genellikle birçok temada demo sayfaları tam anlamı ile optimize edilmiş olarak kullanıcılara sunulur. Analiz için ise başta Google PageSpeed Insight ve GTMetrix analiz araçlarını kullanabilirsiniz.