WordPress Güvenliği İçin Neler Yapılabilir?

WordPress Güvenliği İçin Neler Yapılabilir?

İnternet dünyasının önemli bir kısmını kapsayan araçlardan birisi olan


WordPress birçok kişi tarafından kullanılıyor. Siber korsanların hedeflerinden birisi olan bu araç açık kaynak bir sistem olduğu için güvenlik anlamında belirli adımlardan daha fazlasını atamıyor ve bazı açıklara neden oluyor. Bu yüzden de WordPress kullanıcıları kendi web sitelerini kendileri korumalıdırlar. Aşağıdaki alanda siber korsanlara maruz kalmamak için WordPress ile ilgili alınabilecek olan önlemlerin bazılarını bulabilirsiniz.

WordPress Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Eklentilerin Güncel Tutulması

Güvenlik açısından birçok araçta ve yazılımda güncellemeler hayati önem taşır. Site sahipleri WordPress konusunda bu duruma çok önem vermese de güvenlik önlemi açısından yapılması gereken ilk işlem eklentilerin güncel tutulmasıdır. Bu güncellemeler çıkarıldığı anda alınmaz ise siber korsanlar sitenizin güncel olmadığını fark ettiği anda saldırıda bulunabilir.

Kullanıcı Adı Ve Parola

Kullanıcı ismi ve parola güvenlik açısından olmazsa olmazlardandır. Bu yüzden sitenizin varsayılan olarak belirlenen admin şifresini mutlaka değiştirmelisiniz. Şifre kombinesini güçlendirmek için ise şifrenizde rakam, harf ve çeşitli semboller kullanabilirsiniz.

SSH Kullanımı

Ağ protokolleri arasında yer alan SSH, FTP protokolüne göre daha güvenilir kabul edilir. Çünkü FTP üzerinde kimlik bilgileri ile ilgili bir şifrelenme yapılmıyor. Ancak SSH teknolojisinde tamamen değişik bir sistemle şifrelenme yapılır.

Güvenlik Eklentilerinin Önemi

Site güvenliğini sağlamanın en önemli eylemlerinden birisi güvenlik eklentilerinin kullanılmasıdır. Akismet Wordfence ve iThemes Security gibi bu konuda ileri gelen güvenlik eklentileri kullanılabilir.

Yedek Alma

Sitenizde yer alan önemli verilerin bir şekilde kaybedilmesini istemiyorsanız belirli aralıklarla sitenizin yedeğini almalısınız. Bu durum herhangi bir saldırı durumunda sitenizin alınan yedekten geri yüklenerek yeniden sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.