Paravan Blog Ağı Ne Demektir? SEO'da Neden Kullanılmamalıdır?

Paravan Blog Ağı Ne Demektir? SEO'da Neden Kullanılmamalıdır?

Arama motorları tarafından onaylanmayan Paravan Blog Ağı'nın kullanılması pek tavsiye edilmiyor.


Dijital pazarlamanın artması ile birlikte günümüzde firmaların birbirleri ile rekabet etmesi giderek zorlaşıyor. Buna bağlı olarak SEO'nun önemi de her geçen gün giderek artıyor. Temel olarak Paravan Blog Ağı illegal bir yöntem olmasına rağmen birçok kişi SEO çalışmalarında buna yer veriyor.

Paravan Blog Ağı Ne Anlama Geliyor?

Paravan Blog ağı genel olarak ana siteye link sağlayacak olan yan siteler oluşturulması anlamına geliyor. Ayrıca bu sitelerin kendi aralarında ve ana siteye link vermesi işlemi de paravan blog ağı olarak tanımlanır. Bu sistemde site sahipleri yan sitelere özgün içerikler ekler ve bu içerikleri ana sayfa ile ilişkilendirir. Bu sistemi kullananlar genellikle Whois kayıtlarını gizli tutarlar çünkü bu şekilde paravan siteler arama motorları tarafından yakalanamaz. Bunun dışında yapılan bu ağın gizli tutulması adına farklı işlemler de yaparlar.

Paravan Blog Ağının Sakıncaları Nelerdir?

Paravan Blog ağı ilk etapta SEO açısından ana siteye yarar sağlayabilir ancak arama motorları tarafından tespit edilmesi durumunda sitenin çok ciddi cezalar almalarına neden olabilir. Bu yüzden bizler paravan blog ağının kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Yani site sahipleri sitelerini yükseltmek için onca çaba harcadıktan sonra bu sistemin kullanılması sonrasında ceza alırlarsa tüm emeklerinin çöpe gitmesine neden olabilirler.