2017 Yazında İçerik Trendleri Nasıl Olacak?

2017 Yazında İçerik Trendleri Nasıl Olacak?

2017 yılına ilişkin içerik pazarlaması ile ilgili bazı öngörüleri aşağıdaki alanda bulabilirsiniz.


Bilindiği gibi 2016 yılı içerisinde içerik pazarlaması hakkında oldukça verimli bir zaman dilimi geçti.

Google sıralamasının öneminin artması ile birlikte içerik stratejisi belirlemenin ve içerik ölçümlemesi yapmanın önemi daha çok ortaya çıktı. İçeriklerin kalitesinin artması ile birlikte internet siteleri SEO anlamında daha başarılı olmaya başladı.

Görsel İçeriklerin Oranının Artması Bekleniyor

İçerik trendleri ile ilgili olarak 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da görselleşmenin talep görmesi bekleniyor. Bunun en önemli nedeni ise görsel ve video içerikleri ziyaretçilerin istedikleri bilgiye daha kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Syndacast tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2017 yılında trafiğin %74'ü gibi önemli bir oranın video içeriklerinden oluşacağı tahmin ediliyor. Ancak bunun yanında elbette metin bazlı içerikler de sıklıkla kullanılmaya devam edecek.

İçerik Stratejisi Halen Çok Önemli

Bilindiği gibi içeriklerden etkin bir şekilde sonuç almak için ölçülebilir bir içerik stratejisinin olması gerekiyor. Böylece bu konuda daha tutarlı bir şekilde hareket edilebilir. Hedef kitlenin kimler olduğu, yaş aralığının ne olacağı ve gelir düzeyi gibi konuların belirlenmesi oldukça önemlidir.

Aynı zamanda içerik satışlarının ziyaretçi sayısını ne kadar arttırdığını takip etmek ve ölçmek de oldukça önemli bir konudur. İçerik stratejisini takip etmenin en kolay yolu ise ziyaretçilerin sayfanızda ne kadar zaman geçirdiğini ve takipçi sayısının hangi düzeyde arttığını ya da azaldığını gözlemlemektir.

Amaç Odaklı İçerikler Artacağa Benziyor

2017 yılında da markalar kendilerine niçin sorusunu daha fazla soracağa benziyor. Markalar hangi içeriğe neden ihtiyacı olduklarının cevabını arayacak. Bunun amacı ise genel içerikler yerine daha çok amaca yönelik içerikler üretilmeye başlanacak.

İçeriklerin Mobil Desteği Olacak

Sektörde diğer markalara göre bir adım önde olmak için yapılması gereken en önemli şeylerden birisi mobil uyumdur. Bu nedenle sitedeki tüm içeriklerin mobil cihazlar tarafından da sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor olması gerekir. Böylece birçok kişi zamandan tasarruf ederek istediği zaman istediği içeriğe erişim sağlayabilecek.

İçerik Pazarlaması İçin Daha Yüksek Bütçe

İçerik pazarlamasına ayrılan bütçenin 2017 yılında artacağı tahmin ediliyor. İçerik stratejisinden gereken verimi alabilmek için mutlaka uygun bir bütçenin ayrılması gerekir. Bu bütçe, B2B satış modeline göre %28 ile %46 arasındadır. B2C satış modelinde ise en az %32 oranında olmalıdır.

İçerik Konusunda Daha Fazla Uzmandan Destek Alınacak

2016 yılında da oldukça yüksek bir oranda olan içerik uzmanlığı ile ilgili destek alımının 2017 yılında da artması bekleniyor. Markaların %70 gibi çok önemli bir kısmı sitelerinin içerik pazarlaması işlemlerini yürütmeleri için bu konuda uzman olan firmalardan ya da kişilerden destek alıyor.

Tüm Bunların Işığında;

2017 yılı içerisinde daha kaliteli kişilerin ortaya çıkardığı kaliteli içerikleri kullanmak birçok markanın en önem verdiği konuların başında yer alacaktır.