WordPress'te Kullanabileceğiniz En İyi Resim Optimizasyon Eklentileri Nelerdir?

WordPress'te Kullanabileceğiniz En İyi Resim Optimizasyon Eklentileri Nelerdir?

Sitelerin optimizasyonlarını yaparken kullanıcıların karşılaştıkları en önemli


sorunlardan birisi resim optimizasyonu sağlamaktır. Düzgün bir şekilde yapılan optimizasyon sitenin daha hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olduğu gibi sitenin genel olarak daha iyi hizmet vermesini de sağlar. Çünkü optimize olmamış olan resimlerin kullanılması sitenin yavaşlamasına neden olur. Bu durumda ise sitenizi ziyaret etmek isteyen kişiler yükleme süresinin yavaş olmasından dolayı sitenizden çıkış yapabilir. Ayrıca tüm bunlar sitenizin anahtar kelimelerde geriye düşmesine de önemli derecede katkı sağlar.Tüm bunlardan dolayı WordPress'te resim optimizasyonu eklentilerinin kullanılarak gerekli olan ayarlamaların yapılması gerekiyor.

Compress JPEG-PNG İmages

WordPress'te resim optimizasyonu söz konusu olduğunda ilk olarak akla gelen eklenti Compress JPEG-PNG Images eklentisidir. Öyle ki bu eklenti bu konuda dünyada en çok indirilen uygulama unvanını da taşıyor. En önemli özelliği ise resimlerin optimizasyon işini en iyi kalitede yapıyor olmasıdır. Eklentinin kullanımı ise son derece basittir. Kurulum aşamasını tamamladıktan sonra eklentinin talimatlarına göre API Key alınması gerektiğini de belirtelim.

ShortPixel Image Optimizer

Resim türü desteği açısından düşünüldüğünde en çok resim türüne desteği olan eklenti ise ShortPixel Image Optimizer eklentisidir. Başta JPEG ve PNG olmak üzere birçok uzantıdaki resimlerinizi bu eklenti sayesinde optimize edebilirsiniz. Üstelik kullanım olarak da oldukça hızlı ve kolay bir kullanıma sahiptir. 10 MB'a kadar resimlerin optimize edilebildiği bu eklenti ilk etapta ücretsiz olarak kullanılabiliyor ancak ileriki zamanlarda eklentinin ücretli versiyonunu kullanmanız gerekebilir.

Imagify Image Optimizer

Birçok kişinin tavsiye ettiği bu eklenti türünde de dikkat çeken özelliklerinden birisine sahip olan Imagify Image Optimizer, resimleri bu sektörde en iyi optimize eden eklenti olarak anılıyor. Aynı şekilde mevcut özellikler yeterli değilse ücretli paketler alınabilir.

Smush Image Compression And Optimization

Kullanım olarak gayet kolay bir kullanıma sahip olan eklenti üzerinden maksimum 2 MB boyundaki resimlerin optimize edilebildiğini belirtelim. 32 MB lık optimizenin sonrasında eklentinin ücretsiz sürümü sona ererek eklentinin ücretli lisansının satın alınması gerekiyor.