WordPress'te Kullanabileceğiniz En İyi Cache Eklentileri Nelerdir?

WordPress'te Kullanabileceğiniz En İyi Cache Eklentileri Nelerdir?

WordPress'te kullanabileceğiniz farklı cache eklentileri bulunuyor.


Bu eklentiler arasında en iyi olanları yazının devamında bulabilirsiniz.

Cache Eklentileri Ne İşe Yarar?

Web sitelerinin alt yapısında kullanılan en önemli araçlardan birisi WordPress'tir. Bu alt yapı ile hazırlanan sitelerin vazgeçilmezi ise WordPress eklentileridir. Bu eklentilerin en önemli amacı ise sitenin daha hızlı çalışmasını sağlamaya yardımcı olmaktır. Sitenin hizmet verdiği kullanıcı sayısının artması site sunucularının da gözden geçirilmesi anlamına geliyor. Çünkü sitedeki yükün artması zamanla farklı hatalara neden olabilir. Bu durumda ise ziyaretçilerin sitenize giriş süresi uzayacağı için potansiyel ziyaretçilerde kayıp yaşanır.

Cache eklentilerine bir örnek vermemiz gerekirse durumu şu şekilde özetleyebiliriz. Sitenizde 5 MB resim içeren bir sayfayı her gün 100 kişi ziyaret ederse bu ziyaretçiler sizin sunucunuzu 500 MB yorar ancak bu ziyaretçiler her gün 3 er kez sayfaya giriş yaparsa bu rakam doğru orantılı olarak artacaktır. Bu durumda cache eklentilerini kullanarak sunucularınızdaki yükün azaltılmasını sağlayabilirsiniz.

W3 Total Cache

WordPress yapısı ile hazırlan sitenizin performansını üst düzeye çıkarmak isterseniz W3 Total Cache eklentisini kullanabilirsiniz. Eklenti kurulumunu tamamladıktan sonra sizin işinize yaracak birçok özelliğin varsayılan olarak geldiğini görebilirsiniz. Ayrıca faklı özelliklerin ise kolayca açılabileceğini belirtmemiz gerekiyor.

WP Rocket

Sitenizin eskisine göre daha hızlı çalışmasını istiyorsanız WP Rocket eklentisini tercih edebilirsiniz. Birçok farklı özelliğe sahip olan eklentide ayrıca CDN, DNS ve GZIP sıkıştırması gibi birçok özel ayar yapılabiliyor.