WordPress'te Karşılaşılan SEO Sorunları Nelerdir, Nasıl Çözülür?

WordPress'te Karşılaşılan SEO Sorunları Nelerdir, Nasıl Çözülür?

WordPress ile ilgili olarak karşımıza çıkan SEO sorunları genellikle


büyük hatalar nedeniyle değil, gözden kaçan küçük hatalar nedeni ile yaşanıyor. Yazının devamında WordPress kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular hakkında ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz.

Tema Seçiminin Önemi

WordPress tema seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu temanın sitede yayınlanacak olan içeriğe uygun olmasıdır. Ayrıca temanın hedef kitleye yönelik olarak seçilmesi de çok önemlidir. Birçok kişi tema seçiminde herkes tarafından kullanılan, bilinen temayı seçiyor ancak bu durum son derece yanlıştır. Çünkü herkes tarafından tercih edilen temalar sizin sitenizin öğeleri ile örtüşmeyebilir. Yani temadaki her öğenin siteniz için kullanılmaması gerekebilir. Son olarak açılış hızı yavaş olan temalar da ziyaretçilerin siteden uzaklaşmasına neden olabileceği için açılış hızı yüksek temaların tercih edilmesi gerektiğini hatırlatalım.

Eklenti Seçiminin Önemi

SEO konusunda en büyük yardımcılardan birisi WordPress eklentileridir. Ancak WordPress eklentilerinden gereken faydayı almak için tüm eklentilerin doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Aynı şekilde yavaş bir şekilde çalışan eklentiler sitenize zarar verebileceğinden dolayı eklenti seçiminde eklentinin hızına da dikkat etmek gerekir. Eklenti seçiminde basit hatalar yapmamak ve sitenizin kaynak tüketimini arttırmamak için eklenti seçimine özen göstermezde fayda bulunuyor.

Site Haritası

Site haritası, arama motorlarının sitenizdeki içeriklere ulaşabilmesi için son derece önemlidir. Site haritası oluşturulması için farklı eklentilerden faydalanabilirsiniz. Son olarak site haritasının Google Arama Konsolu'na kayıt edilmesi gerektiğini belirtelim.

Fazla Link Kullanımı

Linkleme elbette SEO için oldukça yararlıdır ancak aşırıya kaçıldığında, yani fazla linkleme yapılması durumunda sitenizin ziyaretçilerinizi kaçırabilirsiniz. Bu nedenle sitenizde gerektiği kadar link kullanmaya özen göstermelisiniz.

Görsellerde Alt Etiketinin Kullanımı

SEO açısından özgün ve kaliteli içerik bilindiği gibi çok önemlidir. Ancak bunun yanında içeriklere uygun olarak görsel kullanmak da önemlidir. Ayrıca kullanılan görsellerin seçimi, ismi ve açıklamalarına da dikkat etmek gerekiyor.

Kopya İçerik

Kopya içerik başta WordPress olmak üzere diğer içerik üreten sitelerin en önemli sorunlarından birisidir. Genel olarak kopya içerik farklı bir sitedeki içeriğe benzer içerik olarak tanılanır ancak bunun yanında aynı sitedeki içeriklerin benzer olması durumu da kopya içerik olarak algılanır. Bu nedenle SEO ile ilgili olarak bu durumla karşılaşmamak için Yoast SEO eklentisini kullanabilir ve site içindeki kopya içerik olasılığını mümkün olduğunca en aza indirebilirsiniz.