Web Sitenizin Yavaş Yüklenmesinin Sebepleri Nelerdir?

Web Sitenizin Yavaş Yüklenmesinin Sebepleri Nelerdir?

İnternet kullanıcıları artık günümüzde yavaş açılan siteleri tercih etmiyor.


İnternet sitelerinin yavaş açılmasına neden olan birçok faktör bulunuyor. Bu faktörlerin tespit edilerek gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonra sitelerin yüklenme süresinin arttırılabileceğini hatırlatalım.

Uzun süredir arama motorları tarafından da sitelerin hızları önemli bir sıralama ölçütü olarak işlem görüyor. Eğer sizlerde sitenizin kullanıcılarınız tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılmasını istiyorsanız bu konuda cesaretli olmalı ve gereken eylemleri yapmalısınız. Ayrıca site hızlarının yavaş olması Google tarafından çeşitli yaptırımlarla karşılaşmanıza da neden olabilir.

İnternet sitelerinin hızını etkileyen faktörlerden birisi sitelerin yapısıdır. Bunun dışında sitenin tasarımı da sitelerin hızını olumlu ya da olumsuz olarak etkileyebilir. Ayrıca sitenizde yer alan resimlerin fazla olması,gereğinden fazla yönlendirmelerin olması,optimize edilmemiş olan uygulamalar ve eski kodlar da internet sitenizin yavaş yüklenmesine neden olabilir.

Peki, Bu Maddeler Gerçekten Önemli Mi?

Site ziyaretçileri arama yaparken beklemeyi sevmezler ve bu nedenle sitelerin hızlı olması kullanıcılar için çok önemlidir. Google arama motoru da sitelerden kullanıcıların isteklerine olabildiğince hızlı cevap verebilmelerini istiyor. Kullanıcıların iyi bir deneyim yaşaması için sitelerin ve sayfaların hızlı yüklenmesi gerekir.

Hızın Sıralamaya Etkisi Nedir?

Sitelerin hızlarının arama motoru sıralamasına etkisi elbette büyüktür. Bu yüzden site sahiplerinin bu konuya özen göstermeleri ve gereken önlemleri almaları gerekir. Böylece sitelerin gelirleri de doğru orantılı olarak artacaktır.

Siteleri Hızlandırmak Ne Yapılmalıdır?

İlk etapta site hızlarının düşük olması olumsuz sonuçlar doğurabilir ancak bu durumun çözümlerinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Peki, nereden başlanmalıdır? Bu konuda yapılabilecek olan ilk işlem sitelerin değerlendirilmeye alınmasıdır. PageSpeed Insights sayesinde sitenizin analizini yapabilir ve hızınızı belirleyebilirsiniz. Bu analiz sayesinde hangi düzenlemelerin yapılması gerektiğini de rahatlıkla görebilirsiniz.

Ayrıca açılış sayfalarında yönlendirme kullanımından uzak durarak, tarayıcı önbelleklemesi kullanarak, ve sitenizdeki resimleri optimize ederek sitenizin hızını arttırabilirsiniz. Bunun yanında HTML kodlarının en iyi şekilde kullanılması ve JavaScript kullanımını olabildiğince azaltmak da sitenizin daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca sunucu yanıt sürenizin 1 saniyenin altında olması da hızı etkileyen önemli bir faktördür.