Spam Ne Demektir?

Spam Ne Demektir?

Talep edilmediği ve istenmediği durumlarda mesajların kontrolsüz bir şekilde


kişilere ulaştırılmasına spam ismi veriliyor. Genellikle spam olarak gönderilen içeriklerin çoğu tanıtım mesajları ya da ticari reklamlardan oluşuyor. Mail adreslerinizde yer alan sizle ilgisi bile olmayan mesajların çoğu spam kategorisine giriyor. Öyle ki internet kullanıcılarının çoğunun mail adresinde bu şekilde onlarca spamın bulunma olasılığı oldukça yüksektir. Bazı durumlarda spam filtresi işe yarayarak engelleme yapsa da bu filtreden geçen mesajların da bulunduğunu söyleyelim. Bunun dışında spamların çoğu e-posta olarak gönderilse de kısa mesaj olarak kullanıcılara gönderilen spamlar da bulunuyor.

Spam İçerikler Hangi Yapıdadır?

Genel olarak spam içeriklerin amacı kullanıcıları aldatmak ya da kandırmaktır. Dış görünüşte her ne kadar reklam ya da tanıtım yapılıyormuş gibi gözükse de spamların arka planında kullanıcıları kandırmaya yönelik bir yapı bulunur. Düşünün ki prestijli ve kaliteli bir şekilde hizmet veren bir firma neden kullanıcılarının onayı olmadan, onların güvenlerini sarsarak spam göndersin.

Ayrıca sosyal medya hesaplarına gelen spamlar da günümüzde kullanıcıların rahatsız olmasına neden oluyor. Spamların en önemli tehlikesi ise onaysız olarak gelen mesajlara tıklandığında sisteme virüs bulaşma olasılığının olmasıdır. Yazılım tarafında mesajların yapısı, iletinin geldiği kaynak ve bu şekilde birçok filtre sayesinde spamlar engellenebilse de bu engellerin ya da filtrelerin içinden geçen mailler de bulunuyor.