Sosyal Medyanın SEO Üzerindeki Etkileri

Sosyal Medyanın SEO Üzerindeki Etkileri

Bilindiği gibi özellikle son yıllarda giderek artan bir kullanım oranına sahip


olan sosyal medyanın SEO üzerinde oldukça önemli etkisi bulunuyor. Sosyal medya üzerinde gerçekleştirilen her türlü etkileşim ve işlemler mutlaka sitenizin SEO değerini katkı sağlıyor. Sitenizin etkisini arttırmak istiyorsanız sizlerde sosyal medyayı daha etkin kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Sosyal Medya ve SEO Arasındaki İlişi

Milyarlarca kullanıcıya sahip olan çeşitli sosyal medya platformları üzerinden her gün çok sayıda paylaşım yapılıyor. Özellikle dünyanın önde gelen sosyal paylaşım platformlarından olan Facebook ve Instagram gibi paylaşım siteleri üzerinde neredeyse her saniye onlarca paylaşım yapılıyor. Bu paylaşımlar ise göndericilerin takipçileri tarafından takip edilerek yeni beğeniler getiriyor. Sosyal medya ve SEO arasındaki ilişki söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken ilk konu sitenizin hedef kitlesi ile aynı platformda buluşacağınızdır. Bu nedenle sosyal medyanın doğru ve etkin kullanımı sitenin organik ziyaretçilerini arttıracağı gibi marka bilinirliğini de arttırır.

İçeriklerinizi Planlayın

Eğer sosyal medya üzerinde çeşitli bilgi ve resimler barındıracaksanız mutlaka markanızın ilgili yazı ve görsellerde ziyaretçilere iletildiğinden emin olun. Hedef kitleye uygun içeriklerin üretilmesi için mutlaka doğru hareket edilmeli ve uygun sosyal medya içeriklerinin hazırlanması gerekir. Örneğin paylaşım periyodu belirlemek ve bu periyot çerçevesinde paylaşım yapmak yapılması gereken eylemlerden birisi olabilir. Elbette sosyal medya platformlarında paylaşılan içeriklerin de SEO'ya uygun olduğundan emin olmak gerekiyor. Bu konuda kendinizi çalışma yapabileceğiniz gibi profesyonel yardım alarak da istediğiniz konuda SEO'ya uygun içerikler hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Etkileşimi Nasıl Arttırılır?

Takipçileriniz üzerinde olumlu etki bırakmak istiyorsanız sürekli olarak siteniz ya da markanız hakkında yaşanan gelişmelerden ziyaretçilerinizi haberdar etmelisiniz. Blog içeriklerinin sosyal medya platformlarında paylaşılması, bu paylaşımların kullanıcılar tarafından beğenilmeleri ve farklı kişilerin hesaplarında paylaşılması sitenizin SEO değerini önemli ölçüde arttıracaktır.

Sosyal medya hesaplarını kullanarak yapılacak olan paylaşımların her birinin siteye katkı sağladığını ve ayrıca bu durumun arama motorlarının gözünde sitelerin değerlerinin artmasına yardımcı olacağını belirtelim. Bu yüzden sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımların beğenilmesi ve paylaşılması için gerekli yönlendirme ve çalışmaların özenle yürütülmesi gerekiyor.