Sitenizin Yavaşlamasına Neden Olan WordPress Eklentilerini Nasıl Bulunursunuz?

Sitenizin Yavaşlamasına Neden Olan WordPress Eklentilerini Nasıl Bulunursunuz?

Normal şartlarda WordPress eklentileri web sitelerinin çalışmalarını hızlandırır


ancak bazen sitenin hızlanması için kullanılan eklentiler siz farkında olmasanız da sitenizin son derece yavaşlamasına neden olabiliyor. Özellikle bazı WordPress eklentileri arka planda sitelerin geç açılması başta olmak üzere çok daha ciddi sorunlara neden olabilir. Sitenizin zarar görmemesi için bu tür eklentilerin dikkatli bir şekilde kurulması gerektiğini hatırlatalım. Aksi halde hiç hesapta yokken sitenizin yavaşlamasına, buna bağlı olarak sitenizin değer kaybı yaşamasına neden olabilirsiniz.

Web Sitelerini Yavaşlatan Eklentilerinin Tespit Edilmesi

WordPress eklentilerinin hangilerinin siteleri yavaşlattığını öğrenmek için yine bu tarzda bir eklentiden yararlanılabiliyor. Sitenizin yavaşlamasına neden olan WordPress eklentilerini bulmak için birçok kişinin tercih ettiği P3 (Plugin Performence Profiller) isimli eklentiyi kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu eklenti sayesinde sitenizdeki tüm eklentileri analiz edebilirsiniz. Bu eklentinin son güncellemesinin üzerinden oldukça uzun bir süre geçmiş olsa da P3'ün halen sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz.

Plugin Performence Profiller Kullanımı

P3 eklentisinin kullanılabilmesi için yapılması gereken ilk işlem eklentinin kurulmasıdır. Sonrasında eklentiyi etkinleştirmeli ve tarama işlemini başlatmalısınız. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken konu tarama işleminden önce mutlaka sitede aktif olan tüm cache mekanizmalarının devre dışı bırakılması gerektiğidir. Bu işlemin yapılmaması eklentinin yanlış bir analiz yapmasına ve yanlış sonuçlar doğurmasına neden olabilir.

Gereken ön hazırlıklar yapıldıktan sonra tarama işlemine başlanabilir. Bu aşamada da kullanıcılara manüel ya da otomatik olmak üzere iki seçenek sunulur. Tarama işleminin sonrasında ise site açılış hızının eklentilere göre ne kadar etkisinin olduğunu gösterir grafiği inceleyerek sitenizin yavaşlamasına neden olan eklentilerin neler olduğunu tespit edebilirsiniz.