Sitenizin Mobil Öncelikli İndekslemeye Hazır Olduğundan Emin Misiniz?

Sitenizin Mobil Öncelikli İndekslemeye Hazır Olduğundan Emin Misiniz?

Google, 2016 yılı içerisinde mobil öncelikli indeksleme ile ilgili hazırlıklarına başlamıştı.


Bununla birlikte artık arama sonuçları önümüzdeki dönemde mobil öncelikli duruma gelmeye başlayacak.Google belirli aralıklarla mobil öncelikli indeksleme hakkındaki bilgileri kullanıcıları ile paylaşmaya devam ediyor. Öyle ki yakın zamanda bu konuda birçok test yapıldı. Tüm bu konular ışığında sizler sitenizin mobil öncelikli indeksleme konusunda yeterli buluyor musunuz?

Özetlemek gerekirse Google arama sonuçlarında yürüttüğü tarama, ekleme ve sıralama algoritmalarında sitelerin masaüstü sürümlerine göre hareket diyor. Bu durumun olumsuz tarafı ise masaüstü verilere uygun olarak yapılan sıralamanın mobil arama sonuçlarına göre uyumsuz olması ve kullanıcılar için olumsuz bir sonuç çıkarmasıdır. Mobil öncelikli indekslemenin amacı kullanıcıların aradıkları bilgilere iki platformda da daha estetik ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayacaktır. Sonuç olarak Google indeksleme ve sıralama kriterlerinde mobil uyumun oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Sizin Siteniz Mobil Öncelikli İndeksleme İçin Uygun Mu?

Sitenizin mobil öncelikli indekslemeye ne kadar hazır olduğunu aşağıdaki ip uçlarına bakarak belirleyebilir ve sitenizi bu konuda hazır duruma getirebilirsiniz.

- Sitenizin mobil sürümünde de masaüstü sürümde olduğu gibi kaliteli içerikler bulunmalıdır. Bu konudaki içeriklere sadece metin değil, resim ve videolar da dahildir.

- Mobil versiyonda da indeksleme için önem taşıyan sayfa ön bilgisini içeren meta veriler ve açıklamalar bulunmalıdır.

- Yapısal veri çalışmalarının mobil platform için de yürütülmesi gerekir.

- Hreflang bağlantıların mobil URL için ayrı olarak test edilmesi gerekir. Bağlantıların diğer sayfalarda yer alan dil ve bölge sürümleri ile aynı olmasına dikkat edin.

- Sitenin yer aldığı sunucuların kapasitelerinin belirli aralıklarla kontrol edilmesi de oldukça önemlidir. Sununun mobil tarama aktivitesini ne derecede kaldıracağı belirlenmeli ve duruma göre gereken hamleler yapılmalıdır.

Eğer yukarıda belirtilen maddelerden bir ya da birkaçı sitenizin mobil versiyonunda mevcut değilse müdahale ederek gereken düzenlemeleri gerçekleştirmelisiniz. Google arama sonuçları ile ilgili olarak tam anlamıyla mobil öncelikli indekslemeye geçmiş olmasa da şimdiden bu hazırlıkları yapmakta fayda bulunuyor.