Sıra Bulucu Olmadan Sıranızı Kolayca Bulabilirsiniz

Sıra Bulucu Olmadan Sıranızı Kolayca Bulabilirsiniz

SEO çalışmaları için arama motorlarında sitenin sıralaması çok önemlidir.


Arama motoru sıralamalarında sitenin kaçıncı sırada olduğunu tespit etmek için farklı sıra bulucular kullanılıyor. Bazı sıra bulucular için belirli bir ücret ödenmesi gerekirken, bazı ücretsiz sıra bulucular ise gerçeği yansıtmayabiliyor.

Sıra Bulucu Kullanmadan Sıranızı Tespit Edebilirsiniz

Eğer sıra bulucuların verdiği sonuçlara güvenmiyor ya da bu yüzden ücret ödemek istemiyorsanız yapabileceğiniz tek işlem manüel olarak arama motorlarındaki sıralamanızı tespit etmektir. Yaptığınız işlemin kesin sonuç vermesi için Google Crome tarayıcısında gizli pencere açarak işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Fakat bununla birlikte sitelerin ilgili kelimelerde kaçıncı sırada olduğunu tespit etmek daha zordur. Örneğin siteniz arama sonuçlarında 240. sayfada ise sitenin hangi sırada olduğunu tespit etmek için 24 sayfanın gezilmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Eğer farklı kelimeler için sorgulama yapılacaksa bu süre daha fazla artacaktır.

Sayfalarda num=100 parametresini aktif ederek bir sayfada 100 sonucu listeye bilirsiniz ancak bu durum sadece sayfalar arası geçiş sorununu ortadan kaldırıyor, hangi sırada olunduğunu anlamak için yine bir zaman kaybı yaşanıyor. Bu aşamada kullanıcıların karşısına SEO Quake eklentisi kurtarıcı olarak çıkıyor.

SEO Quake Ne Demektir?

Google Crome eklentilerinden birisi olan SEO Quake, arama sonuçlarının başına sıra numarası ekliyor. Bu sayede sayfanın herhangi bir alanında çıkan sonuçlara daha kolay bir şekilde erişilebiliyor. Bu eklenti sayesinde ayrıca h etiketleri, title, sayfa içi kelime yoğunluğu ve içerik oranları gibi birçok bilgiye de ücretsiz olarak ve kısa sürede erişebilirsiniz.

Bu eklentiyi edinmek için Google Crome mağazasına giriş yapılarak karşınıza çıkan linki takip etmeniz gerekiyor. Kurulumu tamamladıktan sonra yapılması gereken işlem ise CTRL+F tuşlarını kullanarak sitenin ismini yazmak ve listelenen sonuçlar içerisinde olup olmadığını bulmaktır. Eğer site ilgili sayfada varsa kaçıncı sırada olduğunu da kolay bir şekilde tespit etmek mümkündür. Bu yöntemi kullanarak herhangi bir ücret ödemeden web sitelerinin anahtar kelimelere göre hangi sırada olduğu ya da ne durumda olduğu tespit edilebiliyor.

Sıra Bulucu - https://anahtarkelime.net/sira-bulucu