SEO'nun Vazgeçilmeyecek Temelleri

SEO'nun Vazgeçilmeyecek Temelleri

Bilindiği gibi Google algoritmaları ve SEO ile ilgili olarak önem arz eden yöntemler


zamanla değişkenlik gösterebiliyor. Tüm bu yöntemler sitelerin yerlerini aşağı ya da yukarı doğru değişmesini sağlıyor. Ancak bu güncellemelerin yanı sıra elbette SEO'nun temeli olan bazı yapı taşları aynı önemini korumaya devam ediyor.

1-İçerikleriniz Her Zaman Kaliteli Olsun

Google sıralamasındaki yerinizi arttırmak ve yükselmek istiyorsanız kesinlikle ilk işlem olarak içeriklerle ilgili çalışma yapmalı ve kaliteli içerikler üretmelisiniz. Örneğin bir blog siteniz varsa sitenizdeki içeriklerin son derece kaliteli olmasına dikkat edebilir, mümkünse her yazınızı minimum olarak 300 kelime belirlemelisiniz. Elbette içeriklerde kullanılan anahtar kelimelerin önemi de büyüktür.

2- Sitenizin Yapısına Dikkat!

Google tarafından nasıl göründüğünüzü anlamak için botlara karşı görünürlüğün olmasını sağlayan kod alt yapısı kullanılır. Bu nedenle sitenizin yapısının düzgün ve doğru bir şekilde yapılandırılmış olması gerekir.

3- Siteniz Arama Motoru Botları Tarafından Ziyaret Ediliyor

Belirtilen bu botlar farklı algoritmaları uygulayarak Google tarafından yönetilir ve sitenizi bu botlar sürekli olarak ziyaret ederler. İndeksleme almanız ve Google sıralamasında yükselmeniz için mutlaka sitenizin Google botları tarafından görülmesi gerekir. Eğer SEO konusunda kendinizi yeterli hissetmiyorsanız bu konuda profesyonel destek alarak sitenizdeki eksiklerin tespit edilmesini sağlayabilirsiniz.

4- Asla Spam Yapmayın

Google tarafından hiç bir zaman affı olmayan en önemi kriter spamdır. Bu nedenle çeşitli hileler yaparak sitenizde Spam oluşturmanız durumunda Google bu durumu mutlaka tespit eder ve sitenizin sıralamasını önemli derecede düşürmüş olursunuz. Bu nedenle spam gibi illegal yöntemlerden uzak durmak gerekir. Aksi halde bu ihlaller için sandığınızdan daha ağır cezalar ödemek durumunda kalabilirsiniz.

5- Backlink Kalitesi

İçerik oluşturmak elbette önemlidir ancak bu durum özellikle rekabeti yüksek olan kelimeler için geçerli olmayabilir. Bu nedenle içeriklerinizin yaygınlaşması için kaliteli sitelerle backlink yaparak sitenizin kalitesini arttırabilirsiniz. Backlink alınan internet sitelerinin sayısı arttığı sürece sizin web sitenizin kalitesi de doğru orantılı olarak artacaktır. Ancak backlink alınan sitelerin kaliteli siteler olması şarttır.