SEO Visibility Ne Demektir?

SEO Visibility Ne Demektir?

SEO Visibility tanım olarak internet sitelerinin arama motorlarındaki


görünüme verilen ismi ifade ediyor. SEO açısından son derece önem arz eden SEO Visibility sürekli olarak kontrol altında tutulmalıdır. Ayrıca sitenizin arama motorları dışında sosyal medya üzerinde de hangi durumda temsil edildiği oldukça önemlidir.

SEO Visibility'nin Önemi Nedir?

SEO çalışmaları yapan kişilerin sitelerinin rakipleri de bulunduğu için kişilerin kendi siteleri kadar diğer rakip siteleri de her zaman analiz etmeleri gerekir. Ancak bu şekilde başarılı bir SEO çalışması yapılabilir. Gerektiği durumlarda SEO Visibility değerini yükseltmek, hatta her yazıya göre çalışma yapmak gerekir.

Sosyal Visibility Ne Demektir?

SEO yaparak siteniz ile arama motorları arasında güzel bir bağlantı kurabilirsiniz ancak bunun dışında SEO sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere diğer sitelerle de ilişki içindedir. Sosyal paylaşım ve etkileşimlerin tamamı arama motorları tarafından incelenir. Örneğin Sosyal Visibility değeri raporuna bakıldığında sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un açık ara önde olduğunu görebilirsiniz. Sosyal Visibility değeri açısından ikinci sırda ise Instagram yer alıyor.

Sonuç olarak yapılan her sosyal paylaşımın değeri bulunuyor ve bu paylaşımlar sonrasında sitelerin puanları artıyor. Sitenizle ilgili yapılan sosyal paylaşımların her zaman sitenizin yararına olacağını unutmayın.

Detaylandırılmış SEO Visibility Ve Mobil Visibility

Sitedeki kelimelerin bir SEO Visibility değeri bulunuyor. Bu motor arama motorlarının çalışma süresine değişkenlik gösteriyor. Örneğin "film indir" ana kelimeli bir sitede kelime hacmi çok yüksek olduğu için görünürlük açısından iyi durumda olunması beklenemez. Sitede yükseltmek istenen kelimeler ile ilgili çalışma yürütürken mutlaka aynı kelimeyi kullanan ve SEO Visibility değeri yüksek olan sitelerin de incelenmesi, mümkünse backlink yapılması sitelerin kalitesine artı olarak yansır.

Mobil Visibility

Mobil görünürlük de masaüstü görünürlük kadar önemlidir. Arama motorları herhangi bir aramada masaüstü ve mobil platformlar için ayrı sonuçlar çıkarır. Bunun için yardımcı araçlarla sizin sitenizden daha yüksek Visibility değerine sahip olan sitelerin sürekli olarak takip altında tutulması gerekiyor.

SEO ve Sosyal Visibility Raporunun Alınması

Güncel görünürlük raporuna erişmek için Search Metrics üzerinden Suite alanını kullanabilirsiniz. Mobil görünürlük raporu ise henüz beta aşamasında bulunuyor.