SEO Çalışmalarında Hangi Yöntemler Kullanılmamalıdır?

SEO Çalışmalarında Hangi Yöntemler Kullanılmamalıdır?

Bilindiği gibi SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu sitelerin arama motoru


sonuçlarında doğal ya da organik olarak üst sıralara taşınması anlamına geliyor. Bunun tam tersi ise negatif seo yöntemidir. Doğal bir şekilde üst sıralarda yer alan sitelerin alt sıralara inmesi negatif seo olarak adlandırılır. Sitelerin doğal yöntemlerle üst sıralarda yer alıyor olması kullanıcıların ya da ziyaretçilerin siteye güven duymalarını sağlamakla birlikte sitenin kullanıcı sayısını da kısa sürede arttırır.

Eskiden Google'da üst sıralara çıkmak için yapılan standart çalışmalar yeterli olurken, günümüzde Google tarafından kullanılan stratejilerin değiştirilmesi üzerine artık daha ciddi SEO çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bu durumun bir farklı nedeni ise negatif SEO yapan kişi sayısında artış gözlenmesidir.

Negatif SEO Ne Demektir?

Doğal olarak elde edilen üst sıralamanın yanlış yöntemler kullanılması sonrasında kaybedilmesine negatif seo ismi veriliyor. Sizlerde böyle bir duruma düşmemek için sitenizle ilgili olarak yapılan negatif seo çalışmalarını farklı araçlardan yardım alarak kontrol altında tutabilirsiniz. Son olarak oldukça zararlı olan negatif seo çalışmalarını Google Web Yöneticisi kurallarına uygun olmayan eylemler olarak da düşünebilirsiniz.

Negatif SEO'ya Verilebilecek 5 İşlem

1-Gereğinden Fazla Anahtar Kelime Kullanımı

Google anahtar kelimelerin aşırı kullanımından hoşlanmaz ve bu durum sitenizin sıralama kaybetmesine neden olabilir. Google yaptığı araştırmalarda böyle bir durumla karşılaşırsa kullanıcılar sitenize erişemeyebilir.

2- Kopya İçerik Kullanmayın

Eğer Google tarafından bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız ilk kuralın özgün içerik olduğunu unutmayın. Eğer kopya içerik göstermek durumunda iseniz Google'a indeksletebilirsiniz.

3-Ücretli Backlinkten Kaçının

Google tarafından alınan ücretli backlinkler kolaylıkla tespit edilir ve bu durumda sitenizin sıralama kaybetmesine neden olur. Bu yüzden backlinklerinizi satın almayın, doğal yollarla elde edin.

4-İçeriklerinizi Gizlemeyin

Google botlarını kandırmak için daha önce içerik bağlantılarının gizlenmesi yöntemine başvuruluyordu ancak Google tarafından bu yöntem artık kolaylıkla tespit edilebiliyor ve sitenizin sıralamasını olumsuz olarak etkileyebiliyor.

5-Aşırı Reklam Kullanımı

Sitede yer alan reklamların mutlaka yazılardan ayrı bir yerde bulunması gerekir. Ayrıca sitelerdeki aşırı reklam kullanımı da Google'ın sevmediği bir durumdur. Bu nedenle reklam kullanımına da özen göstermek gerekir.