SEO Başlık Etiketi Uygulamalarının En İyileri

SEO Başlık Etiketi Uygulamalarının En İyileri

SEO'daki başlık etiketlerinin öneminin ne kadar büyük olduğunu söylememize gerek bulunmuyor.


Kullanıcıların sitenizdeki başlığa tıkladıklarında sayfada yer alan bilgilerin neler olduğunu bilmeleri gerekir. SEO sıralamasına göre bunun farklı kriterleri bulunur. Bu nedenle başlık etiketlerinin mutlaka en iyi şekilde optimize edilmiş olması gerekir.

Başlık Etiketleri Ne Demektir?

HTML kodundaki <head> bölümünde yer alan <title> HTML öğelerinden birisidir. İnternet sayfalarında görünmesi gereken şekil aşağıdadır. Bu şekilde yapı yapıldığında sitelerin başlığı arama motorlarında, sosyal medya mesajlarında ve tarayıcı sekmelerinde rahatlıkla görüntülenebilir.

Head>
<Title> Başlık </ title>
</ Head>

Başlık Etiketlerinin Önemi

Başlık etiketleri kullanıcıların sayfaya tıkladıkları anda hangi bilgilere ulaşabileceğinin belirlenmesi için önemli bir konudur. Bu yüzden Google tarafından başlık etiketinin beğenilmesi gerekir.

SEO Başlık Etiket Uygulamalarının En İyileri

Başlık etiketlerinin hazırlanmasında aşağıdaki kriterlere dikkat edilmesi gerekir.

Uzunluk

Başlık etiketlerinin karakter uzunluğunun maksimum 50-60 karakter arasında olması gerekir. Google tarafından önerilen bu duruma uyulmaması ayrıca başlıkların tamamının görüntülenememesini de neden olur.

Anahtar Kelimeler

Başlık etiketlerinde kullanılan anahtar kelimelerin önemi de büyüktür. Başlık etiketlerindeki anahtar kelimeleri kullanarak SEO için harika çalışmalar yapılabilir. Başlıklarda olmasını istediğiniz anahtar kelimelerin kullanılması gerekir. Ancak anahtar kelimenin başlığın neredesinde bulunduğunun bir önemi yoktur.

Başlıktaki Kelimelere Dikkat

Başlık içindeki kelimelerde ama, fakat, ile ya da veya gibi kelimeleri kullanmaktan kaçının. Bunun yerine başlıklarda kişileri harekete geçmek için yönlendiren üye ol, keşfet, daha fazlası gibi harekete geçirici kelimeler kullanmaya özen gösterin.

Özgün Başlıklar

Sitelerde yer alan web sayfaları birbirinden farklı olduğu için başlıkların da farklı olması gerekir.

Sonuç

Yukarıdaki bilgiler ışığında SEO açısından başlık etiketlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görebilirsiniz.