Rakiplerinizin Backlinklerini Bulmanın Yolları

Rakiplerinizin Backlinklerini Bulmanın Yolları

Hedefleriniz doğrultusunda farklı sayfalara backlink veren


kaliteli siteleri tespit etmek için inceleme yapmak önemli bir işlemdir. Bu aşamada sorulması gereken soru rakiplerin backlinklerinin nasıl bulunabileceğidir.

Sitelerin Backlinleri Nasıl Analiz Edilir?

Open Site Explorer

Herhangi bir sitenin backlink profilini incelemek için Open Site Explorer aracını kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenize gelen backlinklerin alan adı otoritesi, sayfa otoritesi ve spam skoru gibi bilgilerine de erişebilirsiniz. Bu araç ücretsiz olarak kullanılabiliyor ancak tüm özelliklerden yararlanmak için ücretli olan pro versiyonunu satın almanız gerekir.

Rakip Sitelerin Alan Adı URL'sinin Kullanılması

Herhangi bir siteyi herhangi bir tarayıcıda açtıktan sonra URL'sini kopyalayarak almalısınız. Bu şekildeki kullanım hataları minimum düzeye indirecektir.

Gelen Bağlantılar Sekmesi

Rakip sitelere bağlantı veren tüm sayfaları gelen bağlantılar sekmesi altında listeye bilirsiniz. Bu sekme sayesinde rakip sitelerin herhangi bir sayfaya bağlantı veren tüm harici bağlantıları görebilirsiniz.

Sonuçların .csv'ye Aktarılması

Kullanılan Open Site Explorer aracı raporların .csv'ye dışarı aktarılmasına olanak tanır. Sonuçlar dışa alınarak tüm rakip siteler için kullanılabilir. Ayrıca bu raporları tek bir yerde toplayarak tüm rakipleriniz için derleyebilirsiniz.

Tüm Backlink Veren Siteleri Analiz Edin

Bu aşamada artık ilgili anahtar kelimeler hakkında rakip sitelerin önemli verilerine sahip olunduğu için yüksek sayfa otoritesi sıralamasını göz önünde bulundurarak backlink listesinde düzenli olan sitelerin incelenmesi gerekir.