Page View Nedir, Nasıl Arttırılır?

Page View Nedir, Nasıl Arttırılır?

Türkçesi sayfa gösterimi anlamına gelen Page View


sitenizin ziyaretçilerinin sayfaları dolaşma ve aynı günde birden çok sitenize giriş yapması anlamına geliyor.

Page View oranının yüksek olması hem sitenizin arama motorlarındaki görünürlüğünü arttırıyor, hem de reklam gelirlerinin artmasını sağlıyor.

Page View Nasıl Arttırılır?

Sitenizin sayfa gösterimini arttırmak için ziyaretçilerin sitenizde maksimum süre boyunca kalması ve siteyi dolaşması gerekiyor. Özellikle dünyanın en önemli arama motorlarından birisi olan Google Page View kriterlerine oldukça fazla önem veriyor. Adsense reklam servisi reklam gösterimi başına ücret ödüyor ve aynı şekilde kullanıcıların sitede kalma süresi de Page View oranını yükseltiyor.

Sayfa Gösterimi Bilgisine Nasıl Erişilir?

Sayfa gösterimi bilgisine ulaşmak için kullanılan birçok servis bulunuyor. Bu servislerden bir kısmı ücretli iken bir kısmı ise tamamen ücretsizdir. Sizlerde bu servislerden herhangi birini kullanarak sitenize küçük kodlar eklemek kaydı ile sitenize ait trafik durumunu kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Önemli veriler sunan ve ücretsiz olarak hizmet veren Google Analytics hizmeti bu konuda önde gelen servislerdendir.

Sayfa Gösterimini Arttırmanın Yolları

Kullanıcılar için önemli olan siteye giriş yapıldığında aradıkları verilere ulaşmalarıdır. Bu nedenle sitede yer alan başlıkların tamamının mutlaka doğru olması gerekiyor. Sahte başlık nedeni ile aradığını bulamayan ziyaretçiler kısa sürede siteyi terk edecekleri için başlık ile içeriklerin uyumlu olması büyük önem arz ediyor. Ayrıca sayfaların sonuna reklam koymak yerine diğer sayfalara yönlendirici içerikler koymak gerekiyor. Reklam koyulduğunda kullanıcı reklama tıklayarak siteden çıkmış olur. Bu durum kısa vade için dönüşüm sağlasa da uzun vade için ziyaretçinin sitedeki süresini arttırmanın yollarından birisi sayfa sonuna dikkat çekici içerikler koymaktır.

Sayfa Gösterimi ve Kazanç Arasındaki Bağlantı

Page View yani sayfa gösterimi reklam gelirlerinin oranını belirleyen en önemli verilerden birisidir. Eğer sitenizin reklam gelirlerini arttırmak isterseniz mutlaka Page View oranını arttırmalısınız. Aynı zamanda tıklama başına maliyet oranını yükseltmek için de kullanıcıların sayfanızda daha uzun süre kalmasını sağlamanız ve sayfa gösterim oranını arttırmanız gerekiyor.