Organik Hit Ne Demektir?

Organik Hit Ne Demektir?

Kullanıcıların sitelere arama yaparak yani doğal yollarla ve kendi istekleri


ile gelmesi organik arama anlamına geliyor. Bu şekildeki ziyaretçi sayısı ise organik hit kavramını ifade ediyor. Google organik hit konusunu birbirinden farklı açılardan kontrol ediyor. Bu konuda internet üzerinde olumlu ya da olumsuz birçok yorum bulabilirsiniz ancak Google'a göre organik hit kavramının oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Sitenize yapılacak olan ziyaretlerin organik olabilmesi için bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Ziyaret kaynağının kelime araması ya da doğrudan giriş yöntemi olması gerekiyor. Ayrıca yönlendirme olarak yapılan site ziyareti de aynı şartları taşır. Google'ın en çok önem verdiği konulardan birisi ziyaret süresidir. Bunun dışında sitedeki ziyaret edilen sayfaların sayısı organik hit için gerekli olan kriterlerin başında yer alıyor. Organik hit den zarar görmemek için ilgili kriterlerde gerekli olan çeşitliliğin sağlanması gerekiyor.

Organik hit konusunda ziyaretçi sayısının aniden artış göstermesi ya da düşüşe geçmesi de dikkat çekmektedir. Bununla birlikte inorganik hitlerin kullanılması da çoğu zaman sitelerin zarar görmesine neden olabilir. Çünkü ilgili anahtar kelimelerin aranma hacmi ile kelimeye yapılan hit gönderimi sitelerin Google tarafından tespit edilmesine neden olur. Bu yüzden çalışmalar yürütülürken tam organik hit alabilmek için sürekli olarak takipte kalınması ve eş zamanlı olarak sitede farklı düzenlemeler gerçekleştirilmelidir.