Nofollow Etiketi Nasıl Kullanılır, Detayları Nelerdir?

Nofollow Etiketi Nasıl Kullanılır, Detayları Nelerdir?

Nofollow etiketi genellikle arama motoru


botları tarafından takip edilmemesi gereken bağlantılar için kullanılır. Aynı şekilde takip edilse bile referans olunmayan bağlantılar için de Nofollow etiketi kullanılabilir. SEO açısından sitenizin daha güçlü duruma gelmesini istiyorsanız Nofollow etiketini kullanabilirsiniz.

Nofollow Ne Demektir?

Önemli etiketlerden birisi olan Nofollow etiketi arama motorlarının algoritmaları gereği mutlaka kullanılmalıdır. Ancak elbette her link için Nofollow etiketi kullanılmamalıdır. Örneğin Google, sosyal medya linklerinin sitelere eklenmesi durumunda asla Nofollow etiketinin kullanılmaması gerektiğini belirtiyor.

Nofollow Nasıl Kullanılır?

Nofollow etiketinin her zaman dikkatli kullanılması gerekir. Çünkü botlar ilgili bağlantıya gitmezler. Gitseler bile sitenizden gitmiş sayılmayacakları için sitenize bir değer katmazlar. Site içinde Nofollow kullanımı da sitenizin zarar görmesine neden olur. Çünkü arama motorlarının botları linklere göre hareket eder ve site içine verilen Nofollow link sayfanın indekslenememesine neden olabilir. Ancak örneğin çok sayıda kullanıcıya sahip blog sitelerinde kullanıcı çeşidinin ve yorumlarının fazla olması durumunda URL kısmına Nofollow verilebilir.

Nofollow'ın Örnek Kullanımı;

Sayfalarda yer alan ve etiketi olmayan tüm bağlantılar varsayılan olarak Dofollow olarak işlem görür ve kodlarda aşağıdaki şekilde gözükür.

https://searchengine.com">link

bu bağlantı arama motoru botları tarafından şu şekilde gözükür ve bu şekildeki görünüm sitenizin zarar görmesine neden olur.

<a href="https:// searchengine.com" rel="dofollow">link</a>

Normal şartlarda olması gereken ise şu şekildedir;

<a href="https:// searchengine.com" rel="nofollow">link</a>

Sonuç olarak bu şekilde bir yapı olduğunda arama motorları ilgili bağlantıyı takip etmez ve sitenizle ilgili bir işlem yapılmaz. Eğer sitenizde yer alan reklamlar kategori dışındaysa mutlaka bu bağlantıların düzenlenmesi gerekir.