Kullanıcı Deneyimi (UX) Yüksek İçeriklerle Yenilendik!

Kullanıcı Deneyimi (UX) Yüksek İçeriklerle Yenilendik!

Süper içerik olarak içerik tarzımızı yeniledik, kendimizi güncelledik ve kalitemizi tekniklerle yükselttik!


Web sitelerimiz çok kıymetli; haliyle kıymet verdiğimiz sitelere kaliteli içerikler hazırlamak gerekiyor. Bizler bu konuda kendimizi geliştirmeye, daha iyi ve düzenli işler çıkartmaya kendimizi adadık. Yaklaşık 1.5 - 2 aydır içeriklerimizi kullanıcıların ve Google'ın verdiği reaksiyonlara göre geliştirdik.

Öncelikle Neler Yaptık?

Ar-ge sürecinde neredeyse 150 farklı içerik yazdık. Bu yazılar 50 ye yakın kategoride 15 ten fazla sektöre hitap edecek şekilde farklı yöntemler, şekiller ve tarzlarda hazırlandı. Yazılan içeriklerifghj 25 kadar site üzerinde yayınlayıp sonuçları Analytics & Search Console üzerinden inceleyip değerlendirdik.

Değerlendirmeleri hangi kriterlere göre yaptık?

İndex

Yazılan içeriklerin bazı sitelerde index hızlarına etki ettiğini gözlemledik. Bu durum sitenin index hızına dolaylı yoldan olumlu etkiler sağladı.

Sitede Kalma (Okunma) Süresi

İçerikler arasındaki farklar, kullanılan yazım tekniklerine göre farklı okunma süreleri elde etti. Alt başlık bile olmayan düz metinlerde sayfada kalma süresi 2-5 saniye aralığındayken; alt başlıklı içeriklerde bu süre 12-40 saniye aralığına kadar yükseldi.

Not: Analizler 1 adet içerik ile elde edilmiştir!

Dipnot: En son ulaştığımız yazım tekniğinde ise bu süre 45 saniyenin altına neredeyse inmedi. Scroll footer düzeyine kadar geldi. Kullanıcı deneyimi yükseldi.

(Sadece 1 içerik ile sektörel kelimede 24.cü sıradan giriş yapıp, 11.ci sıraya kadar yükseliş oldu.)

Sadece 1 içerik ile sektörel kelimede 24.cü sıradan giriş yapıp, 11.ci sıraya kadar yükseliş oldu.
Google Sıralamasına Giriş

Yazdığımız içeriklerin üst düzeylerinde rekabet düzeyi orta-yüksek seviye kelimelerde bile ilk 50 içerisinden içerikler sıralamaya giriş yaptı. (Anahtar kelime analizi, alt başlık ve rekabet analizleri yapılmadı.)

(Sadece 1 içerik ile sektörel kelimede 61.ci sıradan giriş yapıp, 45.ci sıraya kadar yükseliş gözlendi.)

Sadece 1 içerik ile sektörel kelimede 61.ci sıradan giriş yapıp, 45.ci sıraya kadar yükseliş gözlendi.

Kullanıcı Deneyimi (UX) Yükselişi

İçeriklerin kullanıcıya hitap etmesi, sitenin index hızını ve okunma sürelerini artırdığı için kullanıcı deneyimini (UX) daha ileri taşıyan bir site oldu. Dolaylı yoldan sitenin domain otoritesi (DA) ve sayfa otoritelerinde (PA) olumlu yönde artış gözlendi.

Sitenin Hitleri, Tıklama, Gösterim Sayıları ve Ortalama Sıralarında Artış Gözlendi.

Süper İçerik Artık Ne Yapacak?

Doğru kriterlerde gelen siparişleriniz için en yüksek kullanıcı deneyimine sahip içerikleri üretmek için çalışacağız. Bu süreçte sizlere bazı tavsiyelerde bulunup, yazılan içeriklerin sonuçlarına yönelik olarak ta sizden geri dönüşler bekliyor olacağız.

Tavsiyelerimiz Nelerdir?

Öncelikli tavsiyemiz, içeriklerin kelime sayıları. Özellikle blog içeriklerinde minimum 300-500 kelime aralığında içerikler yazılmasını tavsiye ederiz. Uzun blog içeriklerinde ise 700-1400 kelime aralığında içerikler olması sitenizi oldukça olumlu şekilde etkileyecektir. Tabi bu tarz durumlarda konu araştırmasını yapmalısınız. Zira kaynak bulunmayan bir konuda 1200 kelime içerik talep edilirse, konu dışına çıkılarak yazılabilir.

Hangi Tarz İçerikler Kaç Kelime Olmalı? (Tavsiyedir)

Kısa Blog İçeriği: 300-500 Kelime

Uzun Blog İçeriği: Minimum 700 Kelime

Kategori Açıklaması: 200-500 Kelime

Ürün/Hizmet Açıklaması: 100-150 Kelime

Kadın/Moda İçeriği: 400-900 Kelime

Rehber İçeriği: 400-700 Kelime

Teknoloji İçeriği: 300-600 Kelime

Teknolojik İnceleme İçeriği: 500-800 Kelime

Liste İçeriği: 250-600 Kelime

Basın Bülteni: 150-300 Kelime

Örnek Olarak Yeni Tekniklerle Yazdığımız Bir İçeriği İncelemek İster Misiniz?