Kırık Link Nedir, Nasıl Kontrol Edilir?

Kırık Link Nedir, Nasıl Kontrol Edilir?

Kırık link tabiri birçok kişi tarafından


ölü link ya da broken link olarak da bilinir. Kırık link, başta web sitenizin SEO değerlerine ve sitenizin yapısına ciddi zararlar verir. Ayrıca kullanıcı deneyimi açısından da kırık linklerin mutlaka düzeltilmesi gerekir. Sitenizdeki kırık linkleri ayrı ayrı kontrol etmek zor olduğu için bu konuda çeşitli araçlar ya da eklentilerden yararlanabilirsiniz.

Kırık Link Nasıl Meydana Gelir?

Birçok konuda olduğu gibi kırık link konusunda da sorunu çözmek yerine öncelikli olarak sorunun kaynağını tespit etmek gerekir. Sitenizdeki kırık linklerin tamamını yardımcı programlarla düzeltebilirsiniz ancak sorunun kaynağını bulmadığınız sürece aynı sorun ileriki zamanlarda yeniden karşınıza çıkacak ve kırık linkler yine oluşacaktır.

WordPress'de Kırık Link Nasıl Takip Edilir, Çözümü Nedir?

Bilindiği gibi içerik yönetimi için sıklıkla kullanılan uygulamalardan birisi WordPress'tir. Sitelerdeki kırık linkleri çözmek adına WordPress için onlarca eklenti ve araç bulunuyor. Bu eklentiler arasında kullanımı son derece kolay olan eklenti ise Broken Link Checker isimli eklentidir. Eklentinin kullanımı ile ilgili tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Eklentinin Kurulumu Ve Ayarları

Wordpress uygulaması üzerinden eklentiyi indirebilir ya da admin panel yardımı ile eklentiye ulaşabilirsiniz. Bunun için bu tercih tamamen size kalıyor. Öncelikli olarak Eklentiler menüsü üzerinden yeni ekle seçeneğini tıklayarak Broken Link Checker eklentisinin ismini yazıyor ve ilgili eklentiyi seçip yükleme işlemini yapıyoruz. Eklenti otomatik olarak sitedeki kırık linklerin analizini yapmaya başlayacaktır ancak isterseniz farklı şekilde yapılandırma yapabilirsiniz. Ayarlar sekmesi altında yer alan bağlantı bildirici alanı üzerinden kontrol saat aralığını düşürebilirsiniz. Çünkü bazen linklerin takibini yapmak oldukça güç olabiliyor. Ayrıca bilgisayar başında olmadığınız ve kontrol yapamadığınız durumlarda eklenti kullanıcıların mail adreslerine de bilgilendirme yapıyor.

Diğer Sistemlerde Kırık Link Takibi Nasıl Yapılır?

Sitenizin içerik yönetiminde kullandığınız araçtan daha farklı bir eklenti ile kırık link takibi yapmak istiyorsanız da birbirinden farklı seçenekler bulunuyor. Dead Link Checker sitesini kullanarak kısa sürede kırık link takibi yapabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu sitede ilgili alanlara sitenizin adresini yazmanız ve güvenlik kodunu girmeniz sonucunda kısa sürede yüzlerce link otomatik olarak analiz edilir ve sonucu anında ekrana yansıtılır.