İspatlanmış SEO Teknikleri Nelerdir?

İspatlanmış SEO Teknikleri Nelerdir?

Bilindiği gibi arama motorlarının algoritmaları sürekli olarak güncelleniyor.


Bu yüzden SEO çalışması yapacak olan kişilerin başarıya ulaşmaları için bu konuda yeterli bilgiye sahip olmaları ve sürekli takipte kalmaları gerekir. Öyle ki yeni çıkan algoritma teknikleri sayesinde daha önceden kullanılan çok sayıda SEO tekniği artık kullanılmıyor. Ancak bununla birlikte bazı teknikler uzun yıllar geçse de sürekli olarak kullanılacağa benziyor. Kendisini ispat etmiş SEO teknikleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki alanda bulabilirsiniz.

1-Etkileşim

Google tarafından sitenizin sıralamasının yükseltilmesini istiyorsanız bir etkileşim geliştirmelisiniz. Google tarafından site sahiplerine verilen bu ödülün en önemli nedeni ise site ziyaretçilerinin sitede uzun süre kalmalarının ilgili siteden memnun kalıyor olduklarının düşünülmesidir.

2-Yerel SEO

Fiziksel bir yere sahip olan markaların ya da şirketlerin local olarak listelenip listelenmediğinin kontrol edilmesi gerekir. Çünkü eski zamanlara göre aramalardaki coğrafi konumun önemi daha fazladır.

3-Teknik SEO

HTTPS geçişi ve 404 hataları SEO çalışmalarının teknik taraflarını ifade ediyor. Ancak dikkat edilmesi gereken konu bu tekniklerin sitenizin hazırlanma aşamasında yani içerikler üretilmeden kullanılması gerektiğidir.

4- Misafir Yazarlar

Etkisini her zaman koruyacak olan tekniklerden birisi misafir yazarlardır. İçeriklerin kalitesine göre etkisi de doğru orantılı olarak artar. Bu nedenle benzer ve tekrar eden içeriklerden kaçınmak gerekiyor. Bu arada kaliteli içerik üretmenin backlinklerden daha falza etkisi olduğunu da belirtelim.

5- Hızlı Yüklenen Sayfalar

SEO açısından önemi her geçen gün artan konulardan birisi site hızıdır. Yapılan araştırmalar sitelerin açılma süresinin 3 saniyeden daha uzun sürmesi durumunda kullanıcıların ilgili siteleri terk ederek farklı sayfalara yöneldiklerini gösteriyor. Bu yüzden site hızının arttırılması için gerekli olan çalışmaların düzenli olarak yapılması gerekiyor.

6- Kaliteli Backlinkler

Siteler açısından kritik önem taşıyan backlinkler sitenizin kalitesini arttıran en önemli etkenlerdendir. Doğal backlinkerin değeri gün geçtikçe artıyor, bu nedenle başarılı bir SEO için doğal backlink alınmalıdır.

7- In-Depth İçerikler

Sitenizde yer alan içeriklerin geliştirilmesi anlamına gelen In-depth içerik SEO çalışmalarının vazgeçilmez parçalarından birisidir. Sıralamada yüksek yerlerde olan içeriklerin üzerine giderek içerikleri güncelleyebilir ve daha kaliteli anahtar kelimeler ilave edebilirsiniz.