İçerik Pazarlaması ve SEO'nun Birlikte Çalışması

İçerik Pazarlaması ve SEO'nun Birlikte Çalışması

Bilindiği gibi sektörün önemli isimlerinden olan Mark Traphagen,


Stone Temple Consulting altında SEO ile ilgili sürekli olarak çeşitli bloglarlar ve videolar hazırlayarak Google sıralamasında üst sıralarda yer almaya imkan sağlayan ve içeriklerin geliştirilmesine olanak tanıyan önemli bilgiler veriyor. Mark Traphagen'in bir röportajında verdiği bilgiler ışığında SEO ile ilgili birçok önemli bilgiye sahip olabilirsiniz.

Mark Traphagen'e SEJ Zirvesindeki sunumda SEO'ya ve markaya uygun içerikler üretildiğini, markaların içerik üretimi gibi zorlandığı bir konuda kendisinin neler düşündüğü soruldu, Traphagen'in cevabı ise şu şekilde oldu;

Bugüne kadar markaların akıllarda yer etmesi ve SEO'ya uyumlu olması marka içeriği trendlerinin oluşmasını sağlıyordu ancak her durum için bu ayrımın yapılması oldukça güçtür. Her iki kavramın da ziyaretçiler için önemli olduğunu ve bunlar sayesinde SEO'ya uygun içeriklerin yaratılması gerektiğini ve bunun asıl olarak yapılması hedeflenen şey olduğunu unutmamak gerekiyor.

İçerik pazarlaması ve SEO'nun birbirleri ile rekabet içerisinde olduğunu düşünürseniz her ikisini de aynı anda kullanmanın ne faydası olabilir?

Mark Traphagen, firmalarda hangi birimin içeriği üstlendiğinin önemine dikkat çekti. Ancak Traphagen, SEO'nun kaliteli yüksek içeriklerle güçlendiğini de belirtti. Elbette iki değerin birlikte kullanılmasının firmalara büyük yararları bulunuyor.

Traphagen bu nedenle Stone Temple'da müşterilerinin kullandıkları içeriklerin kalitesini yükseltmek için sürekli olarak çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Peki, sektörde bulunduğunuz sene içerisinde nelerin değişmesi sizi şaşırttı?

Mark Traphagen, hayatındaki en büyük şaşkınlığın en çok keyif aldığı şey olduğunu söyledi. Gerçek pazarlamanın her zaman e-ticaret ve SEO hedeflerini güçlendirdiğini de ifade eden Traphagen, hayatının her aşamasında kazandığı deneyimleri kullanarak başarılı olduğunu sözlerine ekledi.

Önümüzdeki 5 -10 Sene İçerisinde İçerik Pazarlaması İle İlgili Bizi Neler Bekliyor?

İçeriğin ne kadar önemli olduğunun farkında olmaya devam edileceğini, arama motorları açısından kaliteli içeriğin öneminin oldukça açık olduğu, SEO ve içerik pazarlaması ile başarının kaçınılmaz olduğu, röportaj sırasında Mark Traphagen'in bu soruya verdiği yanıt oldu.

Son Olarak Sizce 2018 Yılında Dijital Pazarlamacılar Açısından Farkında Olunması Gereken En Önemli Beceri Nedir?

Her konuda olduğu gibi dijital pazarlamada da öğrenmenin önemi çok büyüktür. Dijital pazarlama konusunda yeteri kadar eğitim alınır ve bu konudaki eksikler giderilirse başarıya rahatlıkla ulaşılabilir.