HTML Etiketleri Konusunda Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

HTML Etiketleri Konusunda Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

HTML Etiketleri

Hyper Text Markup Language yani kısaltması HTML olan bu dil, internete


erişim için kullanılan FireFox, Crome, İnternet Explorer, Edge ve Opera gibi tarayıcıların kodlarını derleyerek web sitesine uygun duruma dönüştürülmesini sağlayan özel bir dildir. Birçok kişi HTML dilini programlama dili olarak bilir ancak bu tamamen yanlış bir bilgidir. Çünkü HTML dili ile kendi başına bir programı yazmak mümkün değildir. Aşağıdaki alanda HTML ile ilgili etiketlerin neler olduğunu, nasıl kullanıldığını inceleyebilirsiniz. Bu etiketlerin verimli bir şekilde kullanılması sitenizin SEO açısından son derece değerli olmasına yardımcı olacaktır.

Title Etiketi

Sitelerin başlıklarını Google'a iletebilmek için title etiketinin kullanılması gerekir. Öyle ki SEO açısından düşünüldüğünde en önemli etiket budur. Bu etiketin taşıması gereken özelliklerden birisi ortalama olarak 55-60 karakterden oluşması gerektiğidir. Ayrıca cümle yapısının düzgün olması ve sayfayı açıklayıcı anahtar kelimeler içermesi gerekir.

Meta Açıklama Etiketi

SEO açısından önemli olan bir diğer etiket ise meta etiketidir. Google arama sonuçlarında sayfanın açıklama kısmı için meta açıklama etiketinden yararlanılır. Ortalama olarak 300 karakter civarında olması gereken meta açıklama etiketinde anlatılmak istenen açıklama düzgün cümlelerle yapılmalı ve tıklanma oranını arttıracak olan kelimeler barındırmalıdır.

H Etiketi

İçeriklerin ana başlıklarından sonra yer alan tüm başlıklar için H etiketi kullanılır. Örnek verecek olursak şu an incelediğiniz yazıda " HTML Etiketleri Konusunda Mutlaka Bilinmesi Gerekenler" H1 başlığı altında yer alırken " HTML Etiketleri" ve diğer başlıklar ise H2,H3 ve H4 başlıkları içerisinde yer alıyor. H etiketlerinin sırası önemlidir bu yüzden sırayı bozmadan kullanılmalıdır ve ana anahtar kelimelere uygun anahtar kelimeler içermelidir.

Görsel Alt Etiketi

Yukarıda bahsettiğimiz etiketlerin hepsi birçok blog yazarı tarafından bilinir ancak genellikle görsel alt etiketi hep karıştırılır. İçeriklerin diğer blog sitelerindeki içeriklerden ayırmak için en önemli etiket görsel alt etiketidir. Görsel alt etiketinde de anahtar kelime kullanımı çok önemlidir. Ayrıca sayfada yer alan görsellere farklı alt etiketler koymak gerekir.