Holistik SEO Ne Anlama Geliyor?

Holistik SEO Ne Anlama Geliyor?

Arama motoru optimizasyonu için yapılan çalışmaların tamamını ifade etmek için Holistik SEO kavramı kullanılıyor.


Holistik SEO'nun temelinde sosyal medya çalışmaları, bu konuda izlenen strateji, içeriklerin kalitesi ve teknik çalışmalar gibi önemli konular yer alıyor. Eğer sizlerde sitenizin Google aramalarında daha üst sıralarda olmasını istiyorsanız bilinen çalışmaların dışında daha farklı yollar izleyerek rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Holistik SEO

SEO konusunda standart olarak yapılması gereken işlemler belirlidir. Dizin sitelerine sitenizi kayıt ettirmek, içeriklerde anahtar kelime olmasında dikkat etmek, sosyal medya ortamlarında içeriklerin paylaşılmasını sağlamak ve sitenizle ilgili olan sitelerden backlink almak SEO'nun olmazsa olmazlarındandır. Ancak sitenizin başarılı olması için farklı yollar da izlemeniz gerekiyor.

Backlink Çalışmaları

Ezbere SEO yapmanın tanımı aslında oldukça basittir. Sürekli olarak tercih edilen ve herkes tarafından bilinen sitelerden, sosyal medya hesaplarından ve forumlardan backlink alarak ezbere,standart bir SEO yapmış olursunuz.

Holistik SEO Gözüyle Backlink

Backlink konusunda dikkat edilmesi gereken ilk şey düzenli bir şekilde program yapmak ve uygulamaktır. Mutlaka kaliteli hizmet veren, kendi alanındaki kelimeler konusunda yükselen sitelerin tercih edilmesi gerekir. Backlinkerin doğal görünümlü olması da çok önemlidir. SEO uyumlu olmaları gerektiğini söylememize gerek bulunmuyor. Sonuç olarak düzenli olarak etkileşim halinde olmayan sitelerden backlink almanızın sitenize hiç bir katkı sağlamayacağını aksine zararı olacağını belirtelim. Ancak SEO konusunda farklı çalışmalar yaparak kullanıcı odaklı eylemler yapabilirsiniz.

Sitenizdeki ziyaretçilerin sitede zaman geçirdiği süreyi arttırmak, sayfanızın kullanıcılar tarafından daha fazla görünmesi ve kullanıcıların yeniden sitenizi ziyaret etmesini sağlamak çok önemli kriterlerdir. Bu nedenle sitenizdeki hataları sürekli olarak kontrol ederek tespit etmeli ve geri dönüşümü sağlayacak çözümleri yine kendiniz getirmelisiniz.