Hit Düşüşü İçin Neler Yapılabilir?

Hit Düşüşü İçin Neler Yapılabilir?

Bazen internet sitenizde yaşanan sorunlar nedeni ile hit düşüşü ya da anahtar


kelimelerin eskisi kadar sitenize fayda sağlamaması ciddi sorunlara neden olabilir ve canınızı sıkabilir. Ancak bu durumların sebebini öğrenebilir ve gereken önlemleri alarak sitenizin eski popülerliğine kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Hit Düşüne Neden Olan Etkenler

1- Alınan Backlinkler

Bazı durumlar sitenize yönlendirilmiş olan backlinkler hit düşüşüne neden olabilir. Çünkü Google doğal olmayan backlinklerin tamamını spam olarak algılıyor ve buna göre işlem yapıyor. Hele ki siteniz Google tarafından daha önce incelemeye alındıysa bu durumda çok daha kontrollü hareket etmek gerekiyor. Eğer backlink alınması gerekiyorsa mutlaka kaliteli sitelerin tercih edilmesi büyük önem taşır. Ayrıca farklı SEO araçlarını kullanarak sitenize gelen backlinkeri tespit edebileceğinizi de unutmayın.

2- Kaybedilen Backlinkler

Bir anda kaybedilen linkler de hit düşüşü yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle backlinklerin sürekli olarak kontrol edilmesi ve olası bir sorunda hızlıca müdahale edilmesi gerekir.

3- Yönlendirme Problemleri

Örneğin sitenizin alan adının değiştirilmesi durumunda mutlaka yeni alt alan adresine eski URL'lerin yönlendirilmesi gerekir. Eğer böyle bir yönlendirme yapılmazsa sitenizin hit düşüşü yaşamasına neden olabilirsiniz. Özellikle sitenizdeki 301 yönlendirmelerinin doğru çalışması hit düşüşü yaşanmaması için çok önemlidir.

4- Cezalar

Google tarafından bir cezaya maruz kaldıysanız da sitenizin hiti düşebilir. SEO çalışması yaparken yapılan hatalar Google tarafından farklı şekillerde cezalandırılır. Sitenizin manüel ceza alıp almadığını Google Search Console hesabınıza giriş yaparak rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

5- Mobil Uyumluluk

Mobil cihaz kullanımının artmasından sonra sitenizin mobil uyumlu olması gerektiğini sanırım biliyorsunuzdur. Eğer hale sitenizin mobil uyumu ile ilgili bir çalışma yapmadıysanız hit düşüşü yaşayabilirsiniz. Mobil uyum çalışmalarının Google mobil uyumluluk yönergesi kapsamında yapılması gerektiğini de belirtelim.