Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür?

Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür?

Hemen çıkma oranı, ziyaretçilerin herhangi bir sayfayı gezmesinden,


ziyaret edilmesinden sonra sitedeki diğer sayfalara bakmadan siteden ayrılma yüzdesini ifade eder. İnternet sitesi sahiplerinin bu konuya önem vermeleri ve bu oranın düşük olması için gerekli çalışmaları yürütmeleri gerekir. Bu oran internet siteleri için en faza %60 olmalıdır.

Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler

1-Kaliteli İçerikler Üretmek

İnternet sitelerinde kaliteli içeriklerin olması ziyaretçilerde her zaman merak uyandırır ve site ziyaretçileri ilgili içerikleri okuduktan sonra diğer içeriklere göz atmak için farklı sayfaları da ziyaret eder.

2-İlgili Paylaşımlara Yönlendiren Bağlantılar Oluşturun

Sitenizdeki yazılarda her zaman konu ile ilgili bağlantılar paylaşmanız hemen çıkma oranını düşürmeye yardımcı olur. Örneğin bir içeriğin sonunda ya da içerikte ismi geçen birisi için bağlantı vererek ziyaretçinin ilgili bağlantıyı tıklamasını sağlayabilir ve sitenizde daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz.

3- Analiz Yapın

Hemen çıkma oranı yüksek olan içeriklerin kullanılması ziyaretçilerin sıkılıp diğer sayfaları ziyaret etmeden siteden ayrılmalarına neden olur. Bu yüzden belirli aralıkla içeriklerin analiz edilmesi gerekir. İçerik ve site analizi için Google Analytics araçlarından yararlanabilirsiniz.

4- Basit Tasarımları Tercih Edin

Ziyaretçilerin siteye girdiklerinde karma karışık bir ara yüz ile karlılaşması da kişilerin aradıklarını bulamamalarına ve diğer sayfaları gezmeden farklı sayfalara yönelmelerine neden olur. Ayrıca kullanıcı deneyimi açısından birçok ziyaretçi karışık bir tema sonrasında o siteyi bir daha hiç bir zaman ziyaret etmeyebilir. Bu yüzden sitelerin içerikleri ne olursa olsun, hem kullanıcı deneyimi için hem de hemen yükseltme oranını arttırmamak için site tasarımlarının sade olmasına dikkat etmek gerekiyor.

5- Responsive Tasarıma Önem Verin

Hemen çıkma oranının düşürülmesi ve kullanıcı deneyimi açısından responsive konusunda gereken özen gösterilmelidir. Öyle ki arama motorları da responsive tasarıma her zaman önem vermiştir.

6- İlgili Başlıklar

Arama sonrasında oluşturulan içeriklerin başlıklarının mutlaka içerikle ilgili olması gerekiyor. İlgisiz başlık ve açıklama kullanılması da sitelerin hemen çıkma oranını yükseltmektedir.

7- Ulaşılamayan Sayfaların Önemi

Ulaşılamayan sayfalar hemen çıkma oranının yükselmesine neden olan en önemli etkenlerden birisidir. Bu nedenle sitede yer alan sayfalardan herhangi birisinin silinmesi durumunda ilk olarak silinmiş olan içeriklerin benzer içeriklerdeki adreslere yönlendirilmesi gerekir.

8- Site Hızı

Sitenizin açılış hızının yavaş olması hemen çıkma oranını kısa sürede arttıran bir faktördür. Bu yüzden site hızının da kullanıcıların talep ettiği zamanlamada olması gerekir.