Hangi İçerikler, Hangi Sektörler İçin Uygundur?

Hangi İçerikler, Hangi Sektörler İçin Uygundur?

Bilindiği gibi büyük markalar ve firmalar pazarlama stratejilerine son zamanlarda içerik pazarlamasını da dahil


etmek durumunda kalmıştır. Böylece artık spesifik takipçi kitlesi olan markalar bile uygun içerikler sayesinde çok daha geniş kitlelere ulaşabiliyor.

Kaliteli içerikler sayesinde başta sigortacılık, finans ve otomotiv sektörü gibi birçok sektörde hizmet veren markalar daha başarılı olmaktadır.

Hedef kitleye kaliteli bir şekilde içerik oluşturabilmek için öncelikli olarak içeriğin türüne karar vermek gerekiyor. Hangi sektöre hangi içerikler uygundur sorusunun cevabını vermeden önce içerik türleri ile ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi verelim.

Uzman blog içerikleri: Bu içerik türü genellikle ziyaretçiye ya da okuyucuya fayda sağlayan bilgiler verir. Detaylı bir şekilde verilen bu bilgiler bazen eğlence içerikli de olabilir.

Ürün tanıtım içerikleri: İlgili markanın ya da sitenin tanınabilirliğini arttırmak için çoğu zaman SEO odaklı olarak üretilen içeriklerdir.

Medya içerikleri: Medya içerikleri ise isminden de anlaşılabileceği gibi ilgili hedef kitleye video ve resim gibi görsel içerikler içeren içeriklerdir.

"Nedir" tarzındaki içerikler: Farklı soruları yanıtlar tarzda olan içeriklerdir.

Liste içerikleri: Liste içerikleri ise herhangi bir konuda listeler halinde bilgiler veren içerik türüdür. İçeriklerin detaylı olması daha çok fayda sağlar.

Ürün inceleme içerikleri: İlgili markaların ürünlerinin incelendiği faydalı içeriklerdir.

Popüler Olan İçerik Türleri

Performans göstergeleri içerik pazarlaması ölçümleri için kullanılan araçlardan birisidir. Firmaların ya da markaların pazarlama stratejisi ziyaretçi sayısı ve sayfada geçen süre gibi etkenlere göre belirlenir.

Sosyal medya paylaşım oranı da firmalar için hangi içerik türünün kullanılması gerektiğini anlamının en kolay yollarından birisidir. BuzzStream ve Fractl firmaları 11 farklı sektörü inceleyerek hangi sektörler için hangi içeriklerin kullanılması gerektiğini açıkça ortaya koymuştur.

Yapılan araştırmalara göre liste içerikleri ve nedir sorusuna cevap veren içeriklerin sosyal medyada en çok paylaşılan içerik türlerini oluşturduğunu ortaya koyuyor. Fakat sektör bazlı düşünüldüğünde bu içerik türleri her sektör için uygun olmuyor.

Hangi Sektör En Fazla Paylaşım Oranına Sahiptir?

Sosyal medyada diğer içerikler göre en fazla paylaşım yapılan içerikler haber içerikleridir. Haber içeriklerinden sonra en çok ilgi gören sektörün seyahat ve eğlence sektörü olduğunu belirtebiliriz. En popüler sektörleri ise eğitim, teknoloji ve finans sektörü takip ediyor. Son olarak ise bu sektörlerden sonra sağlık, otomotiv ve gıda ile ilgili sektörler bulunuyor.

E- Ticaret Sektöründeki İçerikler

Bu sektör ile ilgili olarak en çok ilgi gören ve paylaşılan içerik türü ürün tanıtım içerikleridir. Bununla beraber blog içerikleri ve karılaştırmalı içerikler de e- ticaret sektöründe yaygın olarak kullanılan içerik türlerindendir.

E-ticaret sektöründe başarılı olabilmek için içerik türü kadar, içeriklerin hangi sıklıkla paylaşılacağı da oldukça önemlidir. Firmalar deneme yanılma yöntemi ile içeriklerini hangi aralıklarda paylaşmak durumunda olduklarını kolaylıkla bulabilirler. Elbette bunun yanında SEO çalışmalarına da gereken önemi göstermek gerekir.

Eğlence Sektöründeki İçerikler

Okuyucuların en çok ilgi gösterdiği sektörlerden birisi de eğlence sektörüdür. Sektörde başarılı olabilmek için uygun içeriklerin üretilmesi ve düzenli olarak paylaşılması gerekir. Sektörde en fazla ilgi gören içerikler ise liste içerikleri, video içerikleri ve nedir sorusuna cevap veren içeriklerdir.

Gıda Sektöründeki İçerikler

Bu sektörde en çok tercih edilen içerikler ise bilgi veren içeriklerdir. Çeşitli tariflerin aşama aşama nasıl yapılacağının anlatılması gerekir. Bu nedenle nasıl yapılır ya da nedir sorusuna cevap veren içerikler gıda sektöründe en fazla tercih edilen içeriklerdendir.

Seyahat Sektörü İçerikler

Liste içerikleri seyahat sektörünün yaygın olarak kullandığı içerik türlerinden birisidir. Yaz aylarında gezmeniz gereken 5 önemli yer gibi içerikler her zaman ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Elbette bu sektör için yapılan içerik paylaşımlarında zamanlama da çok önemlidir.

Otomotiv Sektöründeki İçerikler

Otomotiv sektörü, doğru içerikler ile çok geniş kitlelere ulaşabilen sektörlerden birisidir. Nasıl yapılır sorusuna cevap veren içerikler otomotiv sektöründe en çok ilgi gören içerik türlerindendir. Araç bakımı yapmanın kolay yolu gibi sorulara cevap veren içerikler her zaman okuyucular tarafından büyük ilgi görmektedir. Bunun dışında faydalı bilgileri liste içerikler sayesinde de vermek otomotiv sektörü için ayrı bir seçenektir.

Sigortacılık ve Finans Sektöründeki İçerikler

Spesifik bir kitleye sahip olan bu sektörlerde hedef kitleye ulaşılabilmek için liste içeriklerinden yararlanılıyor. Bunun dışında karşılaştırmalı içerikler de yaygın olarak kullanılıyor.

Moda Sektöründeki İçerikler

Blog içerikleri moda sektöründe en çok tercih edilen içerik türlerinden birisidir. Pratik bilgilerin blog içerikleri ile ziyaretçilere aktarılması moda sektörü için oldukça önemlidir.

İçerik Yayınlarının Sonuç Vermesi İçin Hangi Ayların Tercih Edilmesi Gerekiyor?

Sitelerde yer alacak olan içeriklerin belirli aylarda paylaşılması daha etkilidir. Yapılan araştırmalar daha çok Ekim ayında yapılan içerik paylaşımının her sektörde önemli derecede etkisinin olduğunu gösteriyor. Buna karşın Temmuz ve Ağustos ayları tüm sektörler için paylaşım trafiğinin düşük olduğunu ifade ediyor.

Tüm bunların ışığında ilgili sektör hakkında uygun olan içerik türleri ile hedef kitleye çok daha rahat bir şekilde ulaşılabilir. İlgi çeken paylaşımlar ziyaretçilerin her zaman işine yarayacak, buna bağlı olarak markalar için de fayda sağlayacaktır.