Google Sitenizi Neden Sevmez?

Google Sitenizi Neden Sevmez?

Birçok kişi gibi sizlerde Google arama motorunda üst sıralarda olmak farklı


SEO çalışmaları yürütüyor olabilirsiniz ancak Google güncellemeleri ile birlikte bu çalışmalarınız hiç bir anlam ifade etmeyebilir. Bu nedenle SEO açısından sürekli olarak çalışmak ve güncel bilgiler ışığında ilerlemek gerekir.

Negatif SEO ve LOL İlişkisi

Sitelerin Google tarafından değerlendirilmesinde güven kavramının önemi büyüktür. Güven unsurunu sarsan en önemli etken ise negatif SEO'dur. Bu yüzden sitelerin illegal yöntemlerle SEO çalışmaları yapması doğru bir hareket değildir.

Sayfa İçi Güven Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Sayfa güvenini oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Yüksek Otoritelere Sahip Sitelere Çıkış

Link vererek oldukça önemli bir SEO eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak link verirken güvenilir, kaliteli sitelere link verilmesi gerektiğini unutmayın.

Gizlilik Politikası

Sitelerin mutlaka kapsamlı bir gizlilik politikalarının olması gerekir.

Hemen Çıkma Oranı

Google tarafından kullanıcı etkileşiminin önemi büyüktür. Bu nedenle hemen çıkma oranının minimum düzeyde olması gerekir.

Referanslar

Google tarafından içeriğinizin iyi araştırıldığını göstermek için içeriklerin sonlarına kaynak ve referanslar ekleyebilirsiniz.

Hakkımızda Alanı

Sitelerdeki bu alanın da geniş kapsamlı olarak yazılması gerekiyor. Sizlerde sizi anlatan özgün içeriklerden oluşan güzel bir hakkımızda sayfası yapmanız gerektiğini unutmayın.

Sosyal Medya Hesapları

Büyük ve tanınmış markaların tamamı sosyal paylaşım sitelerinde oldukça aktif bir şekilde işlem yaparlar. Bu nedenle sizlerde siteniz o markalar kadar büyük olmasa da sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapabilirsiniz.

Güvenilir Alan Adı

Alan adı bilgilerinizin daha güvenli olması için aşağıdaki ipuçlarını değerlendirebilirsiniz.

- Alan isimlerinin en az iki yıllığına kayıt edilmesinde fayda bulunuyor. Bu Google tarafından sitenizin kalıcı olduğu anlamına gelir.

-Alan adının herkese görünür olması da kullanıcılar ve Google tarafından adresin gerçek olduğunu gösterir.

-Bize ulaşın sayfasında firma bilgilerinin açık ve net şekilde belirtilmesi de güvenilirlik anlamında önemlidir.