Google News'in Sahte Haberleri Engelleme Yöntemi

Google News'in Sahte Haberleri Engelleme Yöntemi

Teknoloji çağında olduğumuz günümüzde artık habercilik sektörü yerini yavaş


yavaş internet haberciliğine bırakıyor. Anlık olarak sürekli bir şekilde dünyadaki gelişmelerin takip edilebildiği bu dönemde elbette sahte haber siteleri ile karşı karşıya kalmamak da elde değildir. Google uzun süredir sahte haber yapan ve yayınlayan sitelere karşı ciddi çalışmalar yürütüyor. Teknoloji devi olan Google tarafından yapılan son çalışmalar neticesinde Google arama motoru sonuçlarının haberler sekmesinde sahte haber görmek eskisine göre oldukça zordur.

Google News Sahte Haberleri Nasıl Tespit Ediyor ve Engelliyor?

Google tarafından paylaşılan son yönerge kapsamında Google News'de yer alacak olan haberlerin ya da içeriklerin belirli kriterleri sağlaması gerekiyor. Bu kriterleri aşağıdaki alanda ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliriz.

Yönergeye göre en önemli konu bu anlamda yer alan içerik ve haberlerin asla yanlış beyan içermemeleri ve kullanıcıları yanıltmamaları gerekiyor. Bu duruma kendi ülkelerini farklı göstermek sonucunda saklayan siteler ve farklı ülkelere sahte haberler yönlendiren siteler de dahil edilmiştir. Tüm bu konular Google News tarafından ayrıntılı bir şekilde kontrol ediliyor ve gereken işlem yapılıyor.

Bilindiği gibi eskiden haber kaynakları saygın kaynaklardan alınarak kullanıcılara iletiliyordu ancak günümüzde kullanıcıların internet üzerinden eriştikleri haberler ilgili haberin doğruluğundan kısa sürede emin olmaları mümkün değildir. Google tarafından yapılan bu yenilik sayesinde sahte haberler yapan sitelerin önüne geçiliyor.