Google FreshBot Ne Demektir?

Google FreshBot Ne Demektir?

Google botlarının çalışma mantığı, hangi algoritmaların kullanıldığı birçok kişi için merak konusu olmuştur.


Bir web yazılımı olan bu botlar belirli bir düzen içerisinde çalışır. Google botları sitelerin hepsini tarayarak kendi veritabanında kayıt altına alır ve indeksleme işlemi başlar. Bu nedenle Google botlarının tamamı yaptıkları işlemler nedeniyle oldukça değerlidir. Eğer indeks almıyorsanız bilin ki Google botları sitenize uğramıyordur.

Google FreshBot Siteleri Nasıl Ziyaret Eder?

Google FreshBot sitelere özgün içerikler ve sitenize gelen trafikler sonucunda gelir ve sitelerin indeks almasını sağlar. Bu konuda bazı sitelere giriş yaparak sitenizi pingletebilir ve Google 'da sayfalarınızın görünmesini sağlayabilirsiniz.

Google FreshBot'un Sitemize Nasıl Yarar Sağlıyor?

Google FreshBot sitelerin sürekli olarak takip edilmesini sağlayarak çok kısa sürede sitelerin indeks almasını sağlar. Ayrıca siteler bu sayede 10-15 dakika aralıklarla güncellenmiş olur. Eğer Google FreshBot'un sitenize uğramasını isterseniz sitenizde her zaman kaliteli içeriklere yer vermeniz gerekir. Eğer rakiplerinizle rekabet etmek isterseniz mutlaka bu konuya önem vermeli ve gereken çalışmaları yürütmelisiniz. Popüler internet sitelerinin çoğu sürekli olarak Google FreshBot tarafından ziyaret edilir. Bu siteler arasında CNN, Yahoo, Habertürk ve Hürriyet gibi dünyaca önemli olan markaların siteleri yer alıyor. Sitenizdeki içeriklerin güncel ve kaliteli olması, alan adı ve site içi optimizasyon gibi konulara dikkat ederseniz bu botlar sitenize de uğrayacaktır.