Gerçek Zamanlı Veriler Google Trends Açısından Daha Önemli

Gerçek Zamanlı Veriler Google Trends Açısından Daha Önemli

Google Trends eskisine göre gerçek zamanlı verilerden daha fazla yararlanmaya başladı.


Diğer servislere ait arama oranları artık Google Trendler tarafından veriliyor. Kullanıcılara artık görsel arama, YouTube arama ve Google Web arama bilgileri panel üzerinden verilebiliyor. Google birçok hizmeti gibi bu hizmeti de ücretsiz olarak sunuyor. Panel üzerinden artık hem arama motorlarının hem de YouTube videolarının arama sorguları ücretsiz olarak gösteriliyor.

Google Trends'in en yeni özelliklerini "Harry Potter" araması ile inceleyebiliriz. Ekranın üst kısmında yer alan açılır pencereden istediğiniz arama sonucunu seçerek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Açılır penceredeki Youtube arama verilerini seçtiğimizde aramalarla ilgili tüm bilgileri tablo üzerinde görebilirsiniz. Arama verileri içerisinde popüler aramalar ve artış gösteren aramalar gibi önemli veriler bulunuyor. Genel olarak tablo şeklindeki sonuçlar ürünler ve aramaları gerçekleştiren kullanıcılara ait benzerlik gösteren aramaları da gösteriyor.

Yeni Gelen Veriler Nasıl Kullanılıyor?

İçerik üreticileri her zaman sadece kendi açılarından değil, genel olarak geniş kapsamlı düşünmelidirler. Site kullanıcılarının ilgili sitede satış yapılan ürünler ya da yazılan konularla ilgili nasıl hareket ettiklerini, hangi videoları izledikleri gibi verilere Google Trends'in yeni özellikleri sayesinde rahatlıkla erişebilirsiniz. Bu verilerin tamamı gerek başlık olarak kullanılsın gerekse yazı ya da etiket olarak kullanılsın her durumda sitenin değeri açından oldukça önemlidir.

Örneğin arama trendleri konusunda eğer bölgesel olarak yaptığınız işle ilgili bir siteye sahipseniz ve sadece ilgili bölgeye içeriklerinizi iletmek istiyorsanız arama trendlerini gözden geçirebilir ve inceleyebilirsiniz.