E-Ticaret Sitelerinin Ürün Sayfaları Nasıl Optimize Edilmelidir?

E-Ticaret Sitelerinin Ürün Sayfaları Nasıl Optimize Edilmelidir?

Potansiyel müşteriler e-ticaret sitelerindeki ürünlerle ilgili Google araması yapabilirler


ancak eğer ilgili sayfa doğru bir şekilde optimize edilmemişse istenilen ürün kullanıcılar tarafından kolaylıkla bulunamayabilir. Eğer potansiyel müşterilerin sitenizdeki ürünleri kolaylıkla bulmasını istiyorsanız sayfalarınızı doğru optimize etmeniz gerekir.

Ürün Anahtar Kelimesi Araştırması

Ürün sayfalarının her biri arama sonucuyla ilişkilendirilmiş olmalıdır. SEO için bu yüzden anahtar kelime araştırması çok önemlidir. Elbette bunun için ilk olarak en çok arama trafiği çeken anahtar kelime öbeklerinin tespit edilmesi gerekir.

En iyi anahtar kelimeleri öbeklerini tespit etmek adına sorgular için Google Search Console aracını kullanabilirsiniz. Rekabet analizi için Unamo SEO ve hedeflenen ürün sayfasındaki anahtar kelimeler için Google Keyword Planner aracını kullanabilirsiniz.

Ürün Adlarını Dikkatli Belirleyin

Arama sıralamalarında ürün adlarının önemi de çok fazladır. Anahtar kelimeler ile açıklayıcı ürün isimleri kullanabilirsiniz.

Kaliteli Ürün Açıklamaları Kullanın

SEO'ya yardımcı olan konulardan birisi de ürün açıklamalarıdır. Açıklamada ürünlerin önemli özelliklerinin detaylarının olması gerekir. Ayrıca hedeflenen anahtar kelimelerin sıklıkla ziyaret edilmesi gerekir. Detaylarla kaliteli açıklamalar yapabilirsiniz. Son olarak ürün açıklamalarının eşsiz olması gerekir.

Sayfa Başlığı

Tıklama oranını arttırmak için ve sıralamanızı iyileştirmek adına sayfa başlıklarının iyi olması gerekir. Bu nedenle sayfa başlıklarının benzersiz olması ve ilgili anahtar kelimelere sahip olması gerekiyor.

Eşsiz Meta Açıklamalar

Meta açıklamalarındaki anahtar kelimelerin sıralamayı etkilemeyeceğini biliyoruz ama yine de bunları ekleyerek daha fazla tıklanma sağlayabilirsiniz. Ayrıca tıklama oranını arttırmak için anahtar kelimeler rakamlarla biçimlendirilebilir.

Ürün URL'lerin Özenle Belirlenmesi

Arama sıralamasını her zaman için etkiyen faktörlerden birisi kelime dostu temiz URL'lerdir. URL'lerde kısa ve küçük harf kullanılarak yazılmış olması gerekir.

İyi Başlıklar Olmalı

Ziyaretçilerin aradıkları ürünlere kolaylıkla ulaşabilmesi için başlıkların iyi belirlenmiş olması gerekir.

Ürün İncelemelerinin Eklenmesi

Sitenizde mutlaka ürün incelemeleri alanının olması gerekir ve bu alanların kullanıcılarla etkileşimde olması gerekir. Ayrıca satın alma sonrasında müşterilerinizden geri bildirimler de alabilirsiniz.

Yükleme Süresini Azaltın

E-ticaret dönüşümlerinin azalmaması için hızlı yüklenen sayfaların kullanılması gerekir. İdeal olarak her sayfanın 3 saniyenin altında yüklenmesi gerekir. Sayfanızın yükleme hızını test etmek için ise Pingdom performans izleme aracından yararlanabilirsiniz.