Doğal Backlink Ne Demektir?

Doğal Backlink Ne Demektir?

Backlink kullanımındaki farklılıkları bilmek bu işlemi doğru yapabilmek için oldukça önemlidir.


Yazının devamında backlink kullanımı ile ilgili detayları, hangi sıralama türlerinde nasıl etki bıraktığı ile ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Doğal Backlink

İsminden de anlaşılacağı üzere organik bağlantılar sonrasında doğal bir bağlantı meydana gelir. Doğal bağlantılarda takip parametreleri ve yönlendirme araçları bulunmaz. Ayrıca doğal bağlantıların yerleştirildiğinin tespiti de zordur.

Doğal Olmayan Backlink

Doğal olmayan backlinkler ise genellikle medya planlamacıları tarafından sitelere yerleştirilirler. Farklı para kazanma senaryolarında sıklıkla karşımıza çıkar. Doğal olmayan bağlantılarda UTM kaynağı parametreleri bulunur ve para kazanma komut dosyası kullanılır.

Yarı Doğal Backlink

Bazı durumlarda ise farklı bir backlink modeli kullanılır. Bu backlink türü doğal olmasına rağmen izleme parametrelerinden de yararlanır. Bu bağlantıyı kullanan ziyaretçiler ilgili linkleri alarak direkt kendi sitelerinde de kullanabilir. Ancak bu durum organik olan ancak doğal olmayan bir link şemasının ortaya çıkmasını sağlar.

Bu sorunu çözmek adına doğal sayfa yapınızı çözümleyebilirsiniz. Aynı zamanda parametreleri iletmek için yönlendirme ayarlarınızın yapıldığından da emin olmanız gerekir.

Backlink Kalitesi Ne Demektir?

Yüksek kaliteli siteler aracılığı ile gelen linkler backlink kalitesi olarak adlandırılır. SEO çalışmalarında backlinklerin kaliteli olabilmesi için aşağıdaki kriterleri taşıması gerekiyor.

-Sitenin belirli aralıklarla güncellenmesi çok önemlidir ve gereklidir.

-Yasadışı ödeme sayfalarına sitelerden bir çıkış olmamalıdır.

-Sitelerin Google haber akışında yer alması sitenin güvenilirliği açısından önemlidir.

İyi Backlink Kazanmanın Yolları

Aldığınız backlinker çalışma yaptığınız SEO türlerine göre iyi ya da kötü olarak değişebilir. Örnek verecek olursak alkollü hediyeler Yandex için sorun teşkil ederken, diğer arama motorları açısından iyi backlinklerdir. Aynı şekilde yerel SEO çalışmaları için yerel dizinler iyi sonuçlar alınmasını sağlarken, ulusal düzeyde bu durum site sahiplerine yarar sağlamaz. Genel olarak her sitenin bağımsız olarak çalıştığını, kalite anlamında da bağımsız düşünülmesi gerektiğini belirtelim. İlgili sitelerle ilgili şu anki durum ve gelecekteki beklentiler doğrusunda çalışma yaparak iyi backlinkler alabilirsiniz.

Kaliteli Backlink Nasıl Yapılır?

Bu konuda dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de ilgili içeriklerin kullanıcılara kolaylıkla ulaştırılabilmesi için nasıl bağlantıların kurulması gerektiğidir. Kaliteli backlinkler almak için nerelerde paylaşımlar yapılması gerektiği de çok önemlidir. Doğal bağlantı söz konusu olduğu zaman bahsedilmesi gereken kavram niteliktir. Bu durumda kişilerin siteleri için SEO kurgularını yapmaları ve uygulamaya geçirmeleri çok önemlidir.