Dofollow Etiketi Nasıl Kullanılır, Detayları Nelerdir?

Dofollow Etiketi Nasıl Kullanılır, Detayları Nelerdir?

Web sitenizin SEO değerini doğrudan etkileyen faktörlerden birisi olan Dofollow etiketi,


arama motoru optimizasyonu için de son derece önemlidir. Bu etiket linklere eklenerek kullanılır ve arama motorundaki botlara etiketlerin takip edilmesi komutunu gönderir. Bu nedenle web siteniz içerisinde sizinle ilgili olan farklı bağlantılar yani linklere yer veriyorsanız kesinlikle Dofollow kullanmanız gerekir. Türkçesi takip anlamına gelen Dofollow bütün arama motorları botları tarafından otomatik olarak anlaşılan bir koddur ve otomatik olarak sitedeki içerikler analiz edilir. Birçok arama motoru Dofollow linklerin takibini yaparken Google ise Nofollow linkler üzerinden işlem yapıyor ancak bu durum siteye değer olarak yansımıyor. Sonuç olarak sitenizin değerini arttırmak için Dofollow etiketini doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor.

Dofollow Etiketi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Dofollow etiketini kullanmanın ilk kuralı ilgili sitenin diğer site ile bağlantısının olup olmadığından emin olmaktır. Ayrıca sitenin kalite değerleri de mutlaka analiz edilmelidir. Öncelikli olarak sitenizdeki Dofollow etiketi ile verilen sitenin kalitesi kontrol edilmelidir. Eğer diğer site sizin sitenizden kalitesiz ise sitenize eksi puan gelir. Aynı şekilde link verilen site ile sizin sitenizin içeriklerinin de mutlaka örtüşmesi gerekiyor. Aksi durumda da sitenize eksi puan yansıtılır. Eğer sitenizde Dofollow etiketi kullanmak istiyorsanız bu kurallara uyarak işlem yapmalısınız, dikkatsiz Dofollow kullanımı sitenizin kısa sürede batmasına neden olabilir.

Dofollow Kullanımından Nasıl Fayda Sağlanır?

Sitenizin doğru kullanılmasını sağlamak için her zaman başka siteleri önerebilir yani backlink verebilirsiniz. Sitenizdeki anahtar kelime ile uyumlu bir şekilde diğer sitelere verdiğiniz bir Dofollow link sitenizin arama motorlarında daha iyi bir duruma getirilmesine yardımcı olur. Bu aşamada en önemli konu etiket verilen sitenin mutlaka kendi sitenizin kategorisinde olmasıdır. Buna dikkat edilmezse ve bir sıra alt ya da üst sıradaki sitelere Dofollow link verirseniz sitenize zarar vermiş olursunuz.

Dofollow linklerden fayda sağlamak için bu etiketleri mümkün oldukça az ve gerektiği şekilde kullanmak gerekiyor. Aksi halde siteniz kısa sürede bolca spam içeren bir siteye dönüşebilir. Bu konuda Google uzun süredir sosyal medya sitelerine asla Dofollow link verilmemesi konusunda kullanıcıları uyarıyor.