Disavow Tool Ne Demektir, Kullanımı Nasıldır?

Disavow Tool Ne Demektir, Kullanımı Nasıldır?

SEO firmalarının birbirleri ile özellikle önemli kelimelerde rekabet içerisinde olduğunu biliyoruz.


Bazı firmalar rakip firmalara zarar veren bağlantılar kullanarak etik olmayan davranışlarda bulunuyor ve bu durum anti SEO ismi ile ifade ediliyor.

Sitenizi Anti SEO' dan Korumanın Yolları

Google bilindiği gibi uzun yıllardan bu yana her geçen gün kendisini geliştirmek için gereken her türlü adımı atıyor. Google tarafından sunulan yenliklerden birisi de Google bağlantılarını reddetme aracı, yani Disavow Tool özelliğidir. Bu özelliğin özellikle son yıllarda daha çok üstüne giderek hızlandırılmasının sebebi ise günümüzde anti SEO çalışmalarının giderek hızlanmasıdır. Bu özelliğin ilk haberi ise bundan yaklaşık iki yıl önce Google spam konusunda önemli hizmetler veren Matt Cutts tarafından verilmişti. Sonrasında SEO firmalarının birbirlerine fair play dışı davranışlarının artması üzerine Disavow Tool yeniden gündeme geldi. Sizlerde sitenizi kendi istediğiniz dışında gelen spam bağlantılardan korumak için Disavow Tool'u kullanabilirsiniz.

Disavow Tool Kullanımı

İlk olarak yapılması gereken Google hesap linkine giriş yaparak Searc Consel'da oturum açmaktır. Sonrasında ise bağlantı reddedilecek olan internet sitesinin açılması gerekiyor. Bir sonraki adım ise bağlantıları reddetme butonuna tıklamaktır. Butona tıkladıktan sonra Google tarafından kullanıcılara hatırlatma babında küçük bir bilgilendirme uyarısı çıkıyor ve bu uyarıyı geçerek bağlantıların hazırlandığı UTF8.txt dosyasının Google'a gönderilmesini sağlamak gerekiyor.