Diğer Sitelerle Kendi Sitenizin Hızını Google Mobil Hız Puanlama Kartı İle Karşılaştırabilirsiniz

Diğer Sitelerle Kendi Sitenizin Hızını Google Mobil Hız Puanlama Kartı İle Karşılaştırabilirsiniz

Google, Mobil Hız Puanlama Kartı ve Etki Hesaplayıcısı ismindeki


yeni araçlarının tanıtımını yaparak site yöneticilerinin web sitelerini çok daha hızlı duruma getirilmesine olanak tanıyor.

Mobil Hız Puanlama Kartı

Mobil hız puanlama kartı, bir diğer ismi Speed Scorecard olan ve Google tarafından geliştirilen araç sayesinde internet sitelerinin mobil anlamdaki sayfa hızını farklı sitelerle karşılaştırmak oldukça kolay. Uygulamanın en önemli özelliği dünya üstünde 12 farklı ülkeye ait sitelerin hızlarının çok kısa sürede analiz edilebiliyor olması ve bu analizlerin aynı ekran üzerinde değerlendirilebilmesidir. Uygulamada alan adının olduğu bölüme analizi yapılmak istenen sitenin adresini yazarak kolaylıkla hız puanlama kartına erişebilir ve istediğiniz sitenin mobil hız bilgisine ulaşabilirsiniz. Analiz uygulaması birbiri arkasına yapılan analizleri karşılaştırma olarak algılıyor ve tek bir raporda kullanıcılara sunuyor. Karşılaştırılan sitelerin mobil açılış hızı değerleri panonun sağ tarafında yer alıyor.

Etki Hesaplayıcısı

Google, etki hesaplayıcısı aracını web sayfalarının yüklenmesi sırasında yaşanan gecikme nedeni ile dönüşüm oranın önemli ölçüde düşürebilme ihtimali üzerine geliştirdi. Etki hesaplayıcı sayesinde yukarıda bahsedilen gecikme sonrasında potansiyel kazancın olumlu ya da olumsuz ne kadar etkilendiği tespit edilebiliyor. Uygulamanın kullanılabilmesi için gerekli olan veriler ise site dönüşüm oranı, ortalama sipariş değeri ve sitenin bir ay içerisinde kaç kullanıcı tarafından ziyaret edildiğine dair bilgilerdir.

Etki hesaplayıcısını çalıştırdığınızda web sitelerinin açılma süresinin kazanca ne kadar etki ettiğini görebilirsiniz. Orta alandaki kaydırma çubuğunun sağa kaydırılması sitenin yavaş açılması durumunda elde edilecek olan kazancı gösterirken, çubuğun sola kaydırılması ise sitenin hızlı açılması sonucunda ne kadar kazanç elde edilebileceğini ifade ediyor.