CloudFlare RailGun Ne Demektir, Neden Kullanılmalıdır?

CloudFlare RailGun Ne Demektir, Neden Kullanılmalıdır?

Bilindiği üzere gelişen teknoloji ile birlikte verilen boyutunda da önemli derecede artış sağlanmıştır.


Bundan seneler önce çevirmeli bağlantılarla yapılan 128KBPS hızı oldukça yeterli olurken günümüzde 16MBPS bile yeterli gelmiyor. İnternet hızının artması demek ise sitelere daha hızlı erişim sağlayacağımız ve dosyaları daha hızlı indirebileceğimiz anlamına geliyor. Bu durumda ilk olarak akla gelen kavramlar ise sayfa boyutu ve site açılış hızıdır.

Sayfa Boyutu Ne Demektir?

Sitenizin kaynak kodları ve sitenizde yer alan tüm resimlerin ziyaretçiler tarafından indirilmeye başlandığı içeriklerin tamamı sayfa boyutunu gösterir.

Site Açılış Hızı Ne Demektir?

Sayfa boyutu ve kaynak kodlarla ilişkili olan site açılış hızı, sitenizi ziyaret eden kişilerin ekranında sitenin yüklenme yani tam olarak ekrana gelme süresini ifade eder. Google tarafından sayfa açılış hızı oldukça önemlidir. CDN kullanıcıları bu konuda CloudFlare sayesinde bu konuda çalışmalar yürütmektedir.

CloudFlare Ne Demektir?

Sitenizin DNS server görevini üstlenen, hız ve güvenlik gibi kriterlerde olumlu sonuçlar almaya yarayan hizmet CloudFlare hizmetidir. Fakat bu aşamada RailGun da önem arz ediyor. CloudFlare sayesinde sitelerdeki içeriklerin %60 ına kadar önbellek yapılabiliyor. Bu durumda geriye kalan %40 lık oran sitenizin daha yavaş çalışmasına neden oluyor. Bu yüzden sitenizin hızını maksimum duruma getirmek için %100 önbellek kullanmak adına CloudFlare içerisindeki RailGun seçeneğinin kullanılması gerekir. Bu hizmet için site başına ödenmesi gereken ücret ise 200 dolardır.

CloudFlare RailGun Ne Demektir?

Sitelerin optimizasyonu için RailGun son derece önemlidir. Sunucunuz ile CloudFlare ağı arasındaki bağlantı RailGun sayesinde hızlı bir şekilde sağlanır. CloudFlare'da sitelere yapılan taleplerin büyük bir kısmı sitedeki ziyaretçiye en yakın olan fiziksel veri merkezine doğrudan önbellek sunar. RailGun internet sitelerinin hızlandırılması ve önbelleğe almak işlemi için farklı tekniklerden yararlanıyor. Böylece ne olursa olsun web sayfalarının hızlıca açılması sağlanır.

RailGun Nasıl Çalışmaktadır?

Önbelleğe alınmamış olan bir internet sayfası için CloudFlare sunucusuna istek gönderildiğinde CloudFlare, sayfayı istemek adına orijin sunucusuna HTTP bağlantısı gönderir. Bu HTTP bağlantısı ise sayfaları hızlandırmakla birlikte güvence altına alır.