Blog Yazılarında Görsel Seçimi

Blog Yazılarında Görsel Seçimi

İçerik yazarları grafik tasarımıyla ilgilenmez ve sitelere kaliteli içerikler üretirler.


Genellikle içerikler hazırlandıktan sonra içeriklere uygun olarak görseller belirlenir. Elbette bloglarda paylaşımı yapılan yazıların altına o yazıya uygun görsellerin de koyulması gerekir. Burada önemli olan konu blog yazılarında görsellerin hangi kriterlere göre seçilmesi gerektiğidir.

Ancak içerik oluşturulmaya başladığı andan itibaren de görsel seçimi planlanmaya başlanabilir. Blogunuza güzel ve doğru bir içerik koyarak yazılarınızın hedeflediğiniz kitlenin dışında çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Doğru görseller her zaman için dikkat çekerler. Çünkü özellikle sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlarınız görseller üzerinden işlem görürler.

Blog Yayınları İçin Görsel Seçimi Nasıl Yapılır?

Klişeleri Belirleyin

Klişe fotoğraflar elbette dikkat çekicidir ancak tek başına yeterli değildir. Klişelerden uzak kalarak ilgi çekici özel fotoğraflar bularak daha çok dikkat çekebilirsiniz. Örneğin bilgisayar ekranları birçok blog da paylaşımı yapılan görsellerden birisi ancak inanın etkisi düşündüğünüz kadar çok değildir. Aynı şekilde beyaz ofis görselleri, ellerini birleştiren insanlar, karatahta önünde çekilen fotoğraflar ve bir takım insanların toplantı yapıyormuş gibi çektirdikleri resimler bloglarda etkisini yitirmiştir.

Tuhaf Olmakta Fayda Var

Örneğin mobil reklam stratejisi içeri ile ilgili blog yazısı sitesini düşünün. Genelde bu tür sitelerde özel bir mekanda elinde telefon bulunan kişilerin görselleri kullanılıyor. Ancak bunun yerine elinde telefon olan ve poz veren bir kedi ya da köpeğin olduğu görselin daha dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Görsellerin Güzelleştirilmesi

Günümüzde görsel arayışı için önemli sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram'ı kullanabilirsiniz. Son derece kolay bir kullanıma sahip olmasından dolayı ve çok sayıda fotoğraf arşivinin olmasından dolayı seçtiğiniz fotoğraflar için Instagram'dan çeşitli ipuçları alabilirsiniz.

Kendi Fotoğraflarınızı Kullanabilirsiniz

Eğer dikkat çekici bir başlık ve özgün içerikli bir yazının dikkat çekmesini istiyorsanız görsel seçiminde kendinizin de yer aldığı bir fotoğrafa yer verebilirsiniz. Bunun için çok kaliteli fotoğraflar çekilmesine gerek bulunmuyor, samimi ve ilgili bir an yakaladıysanız cep telefonunuzla çekilmiş kalitesiz bir fotoğrafı bile görsel olarak kullanabilirsiniz.