Black Hat Seo Nedir?

Black Hat Seo Nedir?

SEO çalışmalarında sürekli olarak karşılaştığımız en önemli sorunlardan birisi Black Hat SEO'dur.


Bu işlemin anlamı ise arama motorlarının gözünde sitelerin illegal yöntemler kullanılarak sıralamasının arttırılmasıdır. Elbette bu işlem arama motorlarının onaylamadığı yöntemlerden yararlanılarak yapılıyor.

Siyah şapka olarak da bilinen bu işlem eğer arama motorları tarafından belirlenirse sitelerin çok ciddi şekilde zarar göreceğini belirtmemiz gerekiyor. Bu işlem sonrasında kısa sürede başta Google olmak üzere birçok arama motoru için avantajlı duruma gelinse de uzun vadede bu durum sitelerin zararınadır.

Black Hat SEO Kaç Çeşittir?

Bu yöntem genellikle site dışı ve site içi olmak üzere iki farklı şekilde uygulanıyor. İlk yöntem olan site dışı yöntemde genellikle farklı sitelerden farklı olan anahtar kelimelere yapılan işlemle ilgili backlink gönderilir. Bu işlem sonrasında ilgili siteler mutlaka cezaya çarptırılırlar.

Diğer yöntem ise site içi Black Hat SEO'dur. Ana sayfa için yapılan gereksiz bağlantılar, abartılı bir şekilde kullanılmış etiketler, kısacası arama motorlarını kandırmaya yönelik olan tüm kodlamalar site içi Black Hat SEO çalışmaları olarak tanımlanır.

Black Hat SEO'dan Nasıl Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

İlk olarak yapılması gereken işlem sitelerin incelenmesi ve sitelerde uygulanan işlemlerin kontrol edilmesi gerektiğidir. Ana sayfada bulunan ilgisiz ve uzun içerikler, etiket bulutu kullanımı ve şifrelenmiş içerikler ilk olarak kontrol edilmesi gereken işlemlerdendir. Belirtilen bu işlemler için gereken kontrollerin yapılması sonrasında tüm illegal işlemlerden uzaklaşılmış olur. Bunun dışında site dışı Black Hat SEO'dan kurtulmak için ise Google Webmaster Tools aracını kullanabilir ve sitenize gelmiş olan bağlantıları kontrol edebilirsiniz. Bu aşamada sitenizle ilgisi olmayan bağlantıları da reddetmeniz gerekiyor.