Arama Motorlarında İlk Sayfaya Çıkamamanızın Nedenleri Nelerdir?

Arama Motorlarında İlk Sayfaya Çıkamamanızın Nedenleri Nelerdir?

Birçok kişi SEO tekniklerinin tamamını uyguladığı halde,


ayrıca site içi SEO konusunda da gereken işlemleri yaptığı halde ilk sayfaya çıkamadığının sebebini merak ediyordur. Aslında bu durumun sebebi oldukça basittir. Genellikle bu durumda olan sitelerin backlink profili içinde yer alan anchor textleri ile ana sayfadaki backlink profilinin anchor textinin farklı olmasıdır.

İlk olarak yapılması gereken işlem anahtar kelimenizde çıkan ilk siteleri bulup sitelerin backlinklerini kontrol etmektir. Kontrol sonrası az backlink alınmış siteler varsa bu sitelerden vazgeçmeniz gerekir. Yani bu siteler sitenizin üst sıralara çıkması için yeterli gelmeyecektir.

Genellikle bu sorun rekabeti daha yüksek olan sektörler için geçerlidir. Örneğin alışveriş konusunda hizmet veren bir siteye sahipseniz piyasada bu işi yapan çok sayıda site olmasından dolayı anahtar kelimelerde yükselme ihtimali daha düşüktür.

Peki, Bu Sorunun Çözümü Nedir?

Rakiplerinizin sizden daha iyi olması daha fazla backlink alarak onların üzerine çıkmanızı sağlamaz. Bunu yapmak yerine yükseltmek istediğiniz sayfaya, farklı alt sayfalar oluşturabilir ve konu hakkında kaliteli içerikler hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde bir yapı kurduğunuzda alt sayfalardan verdiğiniz linkler anahtar kelimelerle birlikte sitenizin yükselmesine yardımcı olur. Anahtar kelime seçiminde ise her zaman rakiplerin gözetilmesi gerekir. Her zaman önemli backlinklerin yükselmek istenen sayfaya koyulması gerekir. Böylece birkaç adımda sitenizi kolaylıkla yükseltebilirsiniz.