Anahtar Kelime Kullanım Kılavuzu

Anahtar Kelime Kullanım Kılavuzu

İçerik pazarlama uzmanları genellikle SEO konusunda muazzam yeteneklere sahiptir.


Ancak bununla birlikte pek çok kişi anahtar kelime araştırmalarını çok fazla kullanarak avantaj haline getirmez. Yani ziyaretçilerin bir ay boyunca hangi kelimeleri kaç kez arattığı gibi bilgileri bulmak için epey zaman harcamak gerekir. Fakat anahtar kelime araştırmasına çok zaman ayırmadan, daha kısa sürede istediğiniz kelimelerle ilgili analizler yapabilirsiniz.

30 Dakikada Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Örnek müşteri olarak çeşitli organizasyonlar yapan bir siteyi tercih edelim. Burada amacımız dijital pazarlama konusunda firmaya destek olmak adına daha iyi ve kaliteli içerikler üretmek olsun.

Blog Kategorisinde Anahtar Kelime Çalışması

Bu aşamada birkaç veri tabanı olan blog oluşturarak konu ile ilgili popüler konuların sıralamasını ayarlayabilir, ziyaretçilerin sitenizle ilgili daha ilgili içerikler bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sektörde En İyi Olan Sitelerin Değerlendirilmesi

Örneğimiz için organizasyon konusunda önde gelen sitelerin menüleri ve blog bölümleri incelenerek site için örnek alanlar oluşturulabilir.

Gelişmiş Arama Taktikleri

Bu işi yaparken gelişmiş Google arama taktiklerinden faydalanmakta fayda bulunuyor.

Google Tarafından Verilen Önerileri Dikkate Alın

Google arama motoruna organizasyon kelimesini yazıp aratmadan beklediğiniz zaman bu kelime ile ilgili aratılan ya da mantıklı olabilecek konuları görebilirsiniz.

Tüm bunlar sonrasında anahtar kelime listenizin ne kadar uzun bir liste olduğunu görebilirsiniz. Bundan sonraki aşamada aylık olarak Google aramalarında popüler olan kategorileri belirleyebilirsiniz. Bu işlem için ise Moz Keyword Explorer ve Google Keyword Planner araçlarını kullanabilirsiniz.

Google Keyword Planner

İlk olarak anahtar kelimelerin tamamının yeni anahtar kelimeler arayın alanına yapıştırılması gerekiyor. Sonrasında ise fikir al butonuna basılarak ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sonrasında arama hacmi verilerini göz önünde bulundurarak verileri değerlendirebilir ve kayıt altına alabilirsiniz.

Moz Keyword Explorer

Moz Keyword Explorer aracında ise ilk olarak yeni bir liste oluşturulmalı ve anahtar kelimeleri ilgili alana yapıştırmak gerekiyor. Uygulamanın yeterli verileri toplaması için birkaç dakika bekledikten sonra ortalama aylık arama hacmi kriterine göre sıralama yaparak değerlendirmenizi tamamlayabilirsiniz.