2018 SEO Kılavuzunda Neler Var?

2018 SEO Kılavuzunda Neler Var?

2018 yılının ilk çeyreğini tamamlanmasına az kala birçok konuda olduğu gibi


SEO konusunda da farklı yenilikler ortaya çıkıyor. 2018 yılında SEO ile ilgili bilinmesi gereken konuları sizler için derledik.

RankBrain ve Kullanıcı Deneyimi Sinyallerinin Önemi

Bilindiği gibi Google geçen yıl RankBrain sıralamadaki yerinin oldukça önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Google aramalarında bu faktör artık ilk üç sırada yerini bulunuyor. Durum gösteriyor ki bu faktör bu sene de önemini giderek arttıracak.

Tıklama Oranı

2015 yılına kadar organik aramanın önemi çok fazlaydı ancak Google tarafından yapılan güncellemelerden sonra organik tıklamanın önemi hayli azaldı.

Detaylı İçerikler

Google eskiden herhangi bir sayfadaki metinlerde ilgili anahtar kelimelerin kaç kez kullanıldığını tespit ediyordu ancak günümüzde Google buna değil, sayfanın genelini kontrol ederek işlem yapıyor. Bu nedenle sitenizdeki içeriklerin önemi de arttı.

Mobil Öncelikli İndeksleme

Google özellikle akıllı cep telefonlarının eskisine göre daha çok kullanılmasıyla birlikte mobil öncelikli indeksleme konusuna da çok önem veriyor. Çünkü günümüzde Google üzerinden yapılan aramaların önemli denilecek kadar büyük bir bölümü mobil cihazlar üzerinden yapılıyor.

Video İçerik

Yapılan araştırmalar insanların video içerikli aramaları arttırdığını gösteriyor. Bu nedenle sitenizi ön planda tutmak için video içeriklere ağırlık verebilirsiniz. Şu an için video içerik her konuda kullanılmıyor olabilir ancak geçtiğimiz yıllardaki veriler video içeriklerin 2018 yılı içerisinde öneminin giderek artacağını ve SEO için video içeriklerle ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini gösteriyor.

Sesli Arama

Sesli arama da popülerliğini her geçen gün arttıran özelliklerden birisi olduğu için 2018 yılında da SEO konusunda sesli arama kriterine önem vermek gerekiyor. SEO uzmanları artık sesli arama içeriklerini arama motoru optimizasyonu ile ilişkilendiriyor.

İçerik Linkler İçin Anahtar Role

Yukarda belirttiğimiz kriterlerin tamamı SEO için son derece önemli kriterler ve 2018 yılında da bu kriterler geçerliliğini koruyor. Ancak tüm bunların yanında sitenizdeki içeriklerin kalitesi ve bu konudaki ilgili linkler de son derece önem arz ediyor.