​Faydalı İçerik Nedir, Ne İfade Eder?

​Faydalı İçerik Nedir, Ne İfade Eder?

İnternet sitelerindeki içerikler artık SEO uyumlu anahtar kelimelere bağlı olmaktan çıkıyor.


Farklı konularda içerikler hazırlayan yazarlar ve sitelerindeki içeriklere önem veren markalar son zamanlarda "faydalı içerik" terimi üzerine çalışmalar yürütüyor. Peki, faydalı içerik ne anlama geliyor? İnternet ortamındaki sıralamada üst sıralara çıkmak için faydalı içerik üretmek şart mıdır?

Faydalı İçerik Ne Demektir?

Faydalı içeriği tanım olarak, ziyaretçilerin okuduklarında gerçekten ilgili konu hakkında bilgi alabildiği, okuyucuya oldukça fayda sağlayan ve kaliteli bir şekilde yazılmış özgün içerikler olarak yapabiliriz.

İnternet ortamında hizmet veren kişisel ya da kurumsal internet sitelerinin tamamının iki türlü ziyaretçisi vardır. Bunlardan birisi geçici ziyaretçi, diğeri ise kalıcı ziyaretçidir. Sitelerin en önemli amacı ise faydalı içerikler üreterek ziyaretçilerin mümkün olan en büyük kısmının kalıcı ziyaretçi olmasını sağlamaktır. Faydalı içerik ziyaretçilerin kalıcı olmasını sağlamakla birlikte, yeni ziyaretçileri siteye yönlendirmenin de en önemli etkenlerinden birisidir. Faydalı içerik ile siteye yönlendirilen ziyaretçiler, kısa sürede siteyle aralarında bir bağ kurarak ilgili konularda ilgili siteyi tercih ederler.


Faydalı İçerik Hangi Özellikleri Taşır?

  • Faydalı içerik tanımı için belirtilebilecek kapsamlı özellikler bulunmaz ancak genel olarak faydalı içeriğin hangi özellikleri taşıdığını belirtebiliriz.
  • Faydalı içeriklerde genellikle önerilerden uzak durulur, içerikler daha çok net bilgilerden oluşur.
  • İçeriği okuyan okuyucuların içerikteki her paragrafta anlatılmak istenen ürün ya da herhangi bir konu hakkında bilgi sahibi olması ya da fikir edinmesi gerekir.
  • İçeriğin mutlaka tamamen özgün bir şekilde ve akıcı bir dil ile yazılması gerekir.
  • İçeriklerin alt başlıklardan oluşması ve gereken konular ya da kategoriler için maddeleme yapılması da faydalı içeriğin özelliklerindendir.

Faydalı İçeriğin Avantajları Nelerdir?

  • Faydalı içeriğin tanımı içerisinde ne gibi avantajlarının olduğunu belirtmiştik, ancak özenle hazırlanan faydalı içeriklerin hangi avantajlar sağladığını aşağıdaki alanda bulabilirsiniz.
  • Bazı internet sitelerinin işleyişine devam edebilmesi için sürekli olarak ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmesi gerekir. Faydalı içerik sayesinde siteler uzun süre boyunca sitelerini ziyaret edecek kalıcı ziyaretçiler kazanırlar.
  • Faydalı içerik ile hazırlanmış yazılardaki bilgilerin doğruluğu, müşteriler ya da ziyaretçiler tarafından tespit edilmesi bireylerin ilgili markaya ya da siteye olan güvenlerini arttırır. Ayrıca kalıcı ziyaretçiler faydalı içerik sunan markaya ile zamanla önemli bir bağ kurar ve tercihlerini her zaman ilgili markadan yana yapar.
  • Her zaman için özgün olarak ve faydalı içerik ile yazılan bilgiler, sitelerin arama motorlarında her zaman üst sıralarda olmasını ve yerini korumasını sağlar.

Her geçen gün gelişen içerik pazarlama dünyasında başarılı olmak için SEO uyumlu içerikler ile birlikte, ziyaretçiler için daha önem arz eden faydalı içeriğe uygun içerikler hazırlanması gerektiğini unutmayın.